x

Zvjerski čin: Pripadnici IDIL-a spalili dvojicu turskih vojnika u Alepu!

Pripadnici terorističke grupe IDIL su objavili video koji prikazuje kako su žive spalili dvojicu zarobljenih turskih vojnika u Alepu u Siriji. Istakli su da je to ``osveta za umiješanost Ankare u rat protiv muslimana``.

Video je snimljen u ruralnom dijelu, a na njemu se vide dvojica muškarca u lancima zatvorena u kaveze. Teroristi su ih vodili na mjesto egzekucije te su ih nazivali ``psima`` dok su se oni kretali na nogama i rukama. Muškarci su se predstavili kao članovi turske vojske te su tražili od Turske da se prestane boriti protiv muslimana.

 

Teroristi su optužili predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana da ``spaljuje muslimane``, a potom su zapalili svoje zarobljenike. 

 

Zvjerski čin terorista je snimljen iz nekoliko uglova i podsjeća na spaljivanje jordanskog pilota Muatha al-Kaseasbeha iz 2015. godine.

 

Turska se uključila u sirijski rat 24. augusta te je poslala svoje kopnene i zračne snage u sjeverne dijelove susjedne zemlje, a cilj je bio osloboditi područja pod kontrolom IDIL-a i osigurati granice.

 

Erdogan je u novembru kazao da je cilj prekinuti vladavinu ``tiranina Bashara al-Assada``, što je naišlo na protivljenje Kremlja.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.