Internacionalna konferencija Bioetika u vremenu genomike i personalizirane terapije!

28.10.2016 07:00
internacionalna-konferencija-bioetika-u-vremenu-genomike-i-personalizirane-terapije-main

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će Internacionalni univerzitet u Sarajevu ove godine organizovati prvu internacionalnu konferenciju Bioetika u vremenu genomike i personalizirane terapije, namijenjenu za studente, doktore i profesore medicinskih, pravnih, filozofskih i teoloških fakulteta.

Nova otkrića i napredak u područjima prirodnih nauka i tehnologije su svima omogućili bolje uslove za zdraviji život. Međutim, etička načela i pravni zakoni često ne podržavaju razvića iz genomike i personalizirane terapije. Stoga smo odlučili pozvati stručnjake sa univerziteta u Švedskoj, Srbiji i Bosni i  Hercegovini, te iz istraživačkog centara u Danskoj, koji će govoriti o važnim temama današnjice, kao što su Odnos forenzike, medicine, zakona i etike, Odnos bioetike i genetički modificiranih organizama, Eksperimenti i istraživanja u području biomedicine i druge teme. Učešće u konferenciji se buduje prema Pravilniku Ljekarske komore.

 

Više informacija o predavačima, temama i konferenciji možete pronaći na stranici:

 

https://bioethics.ius.edu.ba/

 

Konferencija Bioetika u vremenu genomike i personalizirane terapije je besplatna jednodnevna konferencija, koja će se održati u Velikoj sali A zgrade na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, 28.10.2016. godine, sa početkom u 09:00 sati.

 

Ovom prilikom Vam upućujemo molbu da podržite realizaciju ove konferenciji. Proslijeđivanjem poziva svojim studentima i stručnom osoblju. Također Vas molimo da nam odobrite promociju konferencije postavljajući postere u prostorijama Vaše institucije. Ukoliko ste zainteresovani za ovakav vid saradnje, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail:

 

[email protected] ili kontakt telefon: +387 33 95 71 78 i naručite broj postera koji želite. Naš tim će isprintati i dostaviti Vam postere.

 

U prilogu ovog e-maila možete pronaći poster konferencije.

 

U nadi da ćete podržati naša nastojanja da Vašim studentima i osoblju omogućimo dodatni vid usavršavanja, unaprijed Vam se zahvaljujemo.

 

Srdačno,

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.