x

10-godišnji Harun Kurbegović je velika judo nada, osvaja prva mjesta u Holandiji i želi braniti boje BiH!

Desetogodišnji Harun Kurbegović koji je rođen u Amsterdamu je velika judo nada, prvenstveno u Holandiji, gdje živi i redovno osvaja prva mjesta, a već sada kaže kako u budućnosti želi braniti boje Bosne i Hercegovine. Velika predanost i upornost ovom sportu, mladog Haruna su doveli do velikih uspjeha i zapaženih rezultata. Čak i protivnici iz veće kategorije nisu problem za njega.

Iako mlad, desetogodišnji Harun Kurbegović već sada može da se pohvali velikim brojem nagrada i priznanja sa judo takmičenja. Kako je već spomenuto, on živi u Holandiji - u Amsterdamu, te je šampion u regiji Noord - Holland.

 

Sportski duh i ambicije koje ima, Haruna su doveli do brojnih prvih mjesta koja odnosi širom Holandije. Kako kaže, želja mu je da u budućnosti brani boje Bosne i Hercegovine.

 

Brojne medalje i pehari sa raznih turnira krase Harunovu sobu, a sportski stručnjaci u Holandiji polažu velike nade u njegov talenat kada je judo u pitanju. Harun se judo sportu posvetio veoma ozbiljno, no ipak, i pored dosta odricanja i velikog broja obaveza, ne zapostavlja druge školske obaveze, kao ni svoje vršnjake sa kojima se rado druži.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.