x

10 odjevnih komada bez kojih najbolje odjevene žene ne mogu zamisliti zimu

Što to kraljice stila Francuskinje vole nositi tijekom zime? U nastavku saznajte bez kojih to udobnih svevremenskih komada najbolje odjevene žene na svijetu ne mogu zamisliti ovu sezonu.



1. DUGAČKI VUNENI KAPUT

Bež, crni, sivi – koji god dugi model u neutralnoj nijansi odaberete, ne možete pogriješiti. Jedan dugi kaput pravi je must have u ormaru Francuskinja. Uvijek kupim jedan broj veći. To vrijedi za kapute i pulovere. Odaberem broj veći jer mislim da bolje izgledaju kada su malo širi nego kada su uski, priznaje Jeanne Damas, jedna od novih francuskih modnih ikona.

2. VUNENI BLEJZER ILI SAKO

Još jedan nezamjenjivi komad za jesensko-zimsku sezonu slojevitog odijevanja. Može se kombinirati uz hlače, suknje i haljine, a stane i ispod ranije spomenutog dugačkog kaputa


3. PERNATA JAKNA


Kada se žele odmoriti od šik kaputa, ležerne Francuskinje posegnu za pernatim jaknama koje osiguravaju toplinu tijekom hladnih mjeseci, a također mogu i izgledati jako efektno.


4. DOLČEVITE


Ako želite zimsku garderobu po uzoru na Francuskinje, u njoj se mora naći barem jedna dolčevita. Igrajte na sigurno i odaberite svevremenski crni model koji će izgledati savršeno u kombinaciji sa sakoom.


5. PLETENI PULOVERI


Sigurno ste primijetili da je posljednjih nekoliko godina potražnja za pletenim puloverima vrlo velika, a to možemo zahvaliti upravo poznatim Francuskinjama koje su nam pokazale koliko šik oni mogu biti čak i kada se nose uz jednostavne traperice.


6. VESTE I KARDIGANI


Za Francuskinje oni su hit neovisno o sezoni, ali u svom punom sjaju veste i kardigani zablistaju upravo u jesensko-zimskoj sezoni. Ne morate se zaustaviti samo na dugačkim modelima, posegnite i za crop varijantama koje su također vrlo lijepe.


7. VUNENI ŠEŠIRI


Nezaobilazan prizor na ulicama Pariza u zimskim mjesecima. Vuneni šeširi popularni su baš kao i klasične kape, a pritom izgledaju sto puta bolje.

8. PULOVER-HALJINE


Sjajne su jer su tople i udobne, a opet tako ženstvene, smatra Jeanne Damas. Pulover-haljine još su jedan zimski must have.


9. ČIZME DO KOLJENA


Uz gležnjače koje su tijekom zime najzastupljenije u njihovim kombinacijama, nose se i čizme koje sežu do koljena. Francuskinje nisu usvojile naviku nošenja viših modela koji sežu do bedara i ostale su vjerne ovim praktičnijim varijantama.


10. VELIKI TOPLI ŠALOVI


Ovo je za njih najvažniji zimski modni dodatak bez kojeg ne prolazi gotovo nijedna kombinacija.


Izvor: zadovoljna.hr.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.