x

10 trikova s kojima će lak na noktima potrajati nekoliko sedmica!

Koliko ste puta nalakirali nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao? Kako se to više nikada ne bi ponovilo, donosimo vam 10 savjeta uz pomoć kojih ćete maksimalno produljiti vijek trajanja manikure

1. Štapić za uši umočite u bijeli alkoholni ocat i njime očistite nokte prije nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja ili višak nanesenih koji bi mogli stvoriti barijeru između nokta i laka.

 

2. Koristite ljepljivi bazni lak. Zahvaljujući njemu lak će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.

 

3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka. Vrhovi su skloniji oštećenjima i zbog dodatnog sloja dulje će pružati `otpor`.

 

4. Nemojte tresti lak za nokte gore-dolje. Umjesto toga okrećite ga između dlanova. Tako ćete spriječiti stvaranje mjehurića zraka i uništiti postojeće. Ako na nokte nanesete lak s mjehurićima, on će se prije uništiti.

5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta. Ona `diže` lak s nokta i tako povećava vjerojatnost da će vam se manikura okrhnuti.

 

6. Ne sušite nokte na toplom zraku. Mnogi nakon manikiranja uzmu fen za kosu, međutim, topli zrak sprječava sušenje laka. Radije odaberite ventilator ili vrhove prstiju uronite u hladnu vodu.

 

7. Svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka. Tako ćete održavati sjaj.

 

8. Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.

 

9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte na manikuru. Na taj način oni se neće osušiti i listati se, ali istovremeno ćete izbjeći višak vlage koji negativno djeluje na manikuru.

 

10. Nosite rukavice kada perete suđe. Uranjanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje suđa najbrži je način uništavanja manikure.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.