x

10 znakova da vaš partner više nije za vas

Svi smo se susreli sa ovom situacijom: ljubav je nekada cvjetala, a sada nikako nismo oduševljeni izborom partnera. Svakako, riječ ljubav ima tendenciju da postane sveprisutna, sve dok ne shvatite da više ne projektujete mala srculenca prema osobi sa kojom ste.

Nažalost, bilo da se radi o moći Diznijevih filmova ili komplikovanoj kapitalističkoj šemi, svi smo navučeni na ideju da moramo pronaći pravu ljubav kako bismo uživali u životu. Samim tim, veoma je teško pomiriti se sa vezom koja je prešla svoj rok trajanja. Vjerovatno i u takvoj vezi postoji poprilična količina ljubavi, ali je sada pretvorena u udobnost i komfor. Na kraju krajeva, ipak, svako ko se ikada našao na stazi “odljubljivanja” svakako je svjestan da ponekad jednostavno moramo odustati dok smo u prednosti. Ovog puta, otkrivamo vam 10 znakova koji vam upravo to govore. Ako kojim slučajem osjećate da vaša veza nije strastvena i uzbudljiva kao što je nekad bila, savjetujemo vam da ih pročitate.

1. Rjeđe vodite ljubav

To je čista nauka – ljudi žele da vode ljubav sa osobama koje ih privlače. Sa onima koje ih ne privlače? Pa, ne baš.

2. Vaš partner vam je više najbolji prijatelj nego ljubavnik

Društvo nas je naučilo da naš partner mora biti naš najbolji prijatelj, ali, ipak, ne biste smjele previše da se opustite. Ako počnete sa svojim partnerom da radite isto ono što i sa svojom najboljom prijateljicom, bez grljenja, ljubljenja i vođenja ljubavi, idete opasnom stazom.

3. Određene navike vas nerviraju

Kada ste tek u ljubavi, sve te mane i čudne navike vas oduševljavaju, ali kasnije, tokom veze one počinju da vas izluđuju. Ako se upravo to dešava sa vama i ekscentričnostima vašeg partnera, vjerovatno vaša ljubav popušta.

4. Ponovo su vam privlačni drugi ljudi

Kada ste u prvom periodu svoje ljubavi, uglavnom ne odvajate oči od svog partnera. Ipak, ako sada sebe hvatate kako pošteno odmjeravate svaku atraktivnu osobu na svom putu do posla ili malo više flertujete kada izađete u grad, morate biti svjesni da vam partner više nije privlačan kao nekada.

5. Nije vam prijatno u društvu drugih parova

Kada ste u ljubavi, ne primjećujete druge parove koji javno izražavaju svoju ljubav jer ste i vi jedni od njih. Ipak, ako vam se u nekom trenutku smuči njihovo ponašanje, vjerovatno ste ljubomorni jer je njihova veza bolja od vaše.

6. Svađe postaju sve češće

Svađe i rasprave s vremena na vrijeme su sasvim normalne, ali ako se svađate konstantno, jasno vam je da tu nešto nije kako treba.

7. Razgovori nisu ono što su bili

Kada ste zaljubljeni u nekoga, tema za razgovor ima u neograničenoj količini. Ponekad ne možete prestati da pričate. Ipak, ako razgovor u jednom trenutku vaše veze počne da odumire, to je dobar pokazatelj da se vaša veza bliži roku isteka.

8. Osjećate da nešto nedostaje

Ne možete baš odmah da shvatite šta vam tačno nedostaje u vezi… to vas muči i proganja. Možemo vam samo reći da se tako osjeća svaka osoba koja nije u kvalitetnoj vezi.

9. Više ne vidite zajedničku budućnost

U jednom momentu sigurno ste zajedno isplanirali čitavu svoju budućnost, a sada ne možete se vidjeti kako izlazite zajedno sljedeće nedjelje, a kamoli za deset godina.

10. Ne govorite “volim te” kao nekada

Kada osjećate da nekoga volite, to ćete i izgovoriti. Ako ga ne volite ili niste sigurni, nećete, piše Mari Kler.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.