x

12 mjeseci u raju: Trik za privlačenje turista i nakon ljetne sezone

Službeni program još uvijek nije predstavljen, no vjeruje se kako će donijeti razne pogodnosti za osobe koje su spremne zbog posla privremeno se preseliti u ovu otočnu državu.

Na Barbadosu je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana koja obuhvaća čak 40 posto BDP-a. No otkako je zavladala pandemija koronavirusa, rajsko bijele pješčane plaže i pripadajući resorti zjape prazni.

Da bi smanjili gubitke i povećali gospodarsku aktivnost na Barbadosu, vlada je odlučila predložiti novi program.

I dok su Italija i Grčka smanjile cijene zrakoplovnih karata kako bi privukle turiste, a neka mjesta Meksiku nude besplatan hotelski smještaj, Barbados otvara mogućnost rada na daljinu s njihovih rajskih plaža u trajanju od 12 mjeseci.

Službeni program još uvijek nije predstavljen, no vjeruje se kako će donijeti razne pogodnosti za osobe koje su spremne zbog posla privremeno se preseliti u ovu otočnu karipsku državu.

Barbadoska premijerka Mia Amor Mottley uvjerena je kako će dolazak novih osoba na privremeni rad gospodarski oporaviti zemlju.

Svjetske zdravstvene organizacije i dalje ne preporučuju putovanja koja nisu neophodna zbog bojazni od širenja virusa, no valja istaknuti kako je Barbados bio među slabije pogođenim zemljama koronavirusom. Prema statistici John Hopkins Universityja, na Barbadosu je bilo zaraženo tek 98 osoba, od čega je sedmero njih završilo s fatalnim posljedicama.

Dakako, prije ulaska u državu trebat će se napraviti test na koronavirus kako bi se spriječilo širenje bolesti.

Cipar je vjerojatno otišao najdalje u svojoj želji da privuče i zadrži turiste. Oni su obećali da će podmiriti troškove liječenja, hrane i smještaja za sve osobe koje bi se eventualno zarazile koronavirusom u zemlji.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.