2. AAA Kongres

28.05.2021 12:00 Do 30.05.2021 17:00

Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom, registrovano na nivou BiH, zajedno sa specijaliziranim zdravstvenim medijem klinika.ba organizuje 2. AAA Kongres.

Posvećujemo kontinuiranu pažnju unapređenju znanja zdravstvenih radnika i pacijenata na polju atopijskih bolesti. Naime, ovogodišnji 2. po redu AAA Kongres smo doveli na zavidan nivo, a zahvaljujući stručnom odboru i timu internacionalnih predavača i vodećih svjetskih stručnjaka iz zemlje i regiona.

Neki od predavača na Kongresu su prof. dr. Paul Turner - Imperial Univerzitet London; Prof. dr. Adnan Čustović - St Mary’s Campus Medical School, V. Britanija (predsjednik Stručnog odbora AAA Kongresa). S nama su također i prof. dr. Ratko Đukanović - Univerzitet Southampton; Prof. dr. Peter Karošec – Univerzitetska klinika Golnik, Slovenija; Prim, dr. Darko Richter, Hrvatska; Prof. dr. Željko Mijušković, VMA, Srbija te još mnogo eminentnih stručnjaka posvećenih istraživanju i liječenju atopijskih bolesti.

2. AAA Kongres će se održati online od 28. do 30 maja, a okupit će preko 400 ljekara iz zemlje i regiona te 200 pacijenata u trećem danu Kongresa.

Uvjereni smo da dijelite naš stav o važnosti ovog događaja s namjerom unapređenja zdravlja i znanja, kao i potrebu da obezbijedimo adekvatnu promociju istog te vam se unaprijed zahvaljujemo.

Kongres je bodovan od strane Ljekarske komore, a učesnici registraciju mogu izvršiti na stranici Kongresa www.aaa-congress.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.