3. Coffee Fest Sarajevo

22.03.2017 10:00
3-coffee-fest-sarajevo-main

Kad: 22. i 23.03.2017. od 12:00

Gdje: My Face, Sarajevo, BiH

 

U 17. vijeku Turci dođoše do Beča, pokušaše ga osvojiti ali bez uspjeha. Žurno se povlačeći ostaviše mnoštvo vreća neobičnih zrna i tako KAFA dođe u Evropu. Bečlije su prvi evropljani koji su počeli uživati u čarima ovog crnog aromatičnog napitka.

Većini nas početak dana bez šoljice crnog mirisnog napitka je nezamisliv, taj sveprisutni i nezamjenjivi užitak njeguju sve kulture svijeta. Opće je poznato da mi bosanci naročito cijenimo kulturu ispijanja kafe jer je za nas kafa napitak uz koji se dogovaraju poslovi, ljubavni susreti ali i obično „mahalanje“ kako mi to imamo običaj reći.

 

U našem glavnom gradu Sarajevu će za tačno sedam dana biti održan treći po redu „Coffee Fest Sarajevo“. S obzirom na navedeno ne sumnjamo da će veliki dio vas htjeti biti dio ovog zanimljivog događaja.

 

„Coffee Fest Sarajevo“ će se održati u prelijepom ambijentu sale My Face-a na Vilsonovom šetalistu gdje će posjetioci moći da uživaju u raznim okusima kafe, čokolade, toplih napitaka i da degustiraju nove interpretacije kafe sa žestokim pićem.

 

U sklopu toga posjetioci će moći da uzivaju kako u raznim okusima tako i u samoj umjetnosti pripremanja kafe. Proizvođači i distributeri kafe će prezentovati razne vrste kafe i opreme za ugostiteljstvo.

 

Najbolji baristi iz BIH i regiona će demonstrirati svoje umijeće crtanja po kafi tzv. Latte Art a istovremeno će se održati i takmičenje u istom. Na Coffee Festu će također biti organizirane i zabavne nagradne igre gdje će ambiciozni posjetioci moći da učestvuju i osvoje neke nagrada.

 

„Coffee Fest Sarajevo“  je izuzetan i zabavan događaj za sve one koji bez kafe i čokolade ne mogu da zamisle jedan svoj dan, ispred festivala pozivamo sve da dođu i uživaju 22 i 23. marta od 12h do 19h u My Face-u. Ulaz je slobodan.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.