x

3 sigurna znaka koja ukazuju na patološku ljubomoru

Ljubomora koja polako prerasta u patologiju, jedan je od najvećih povoda za raskid. Minimalna doza ljubomore zna biti simpatična, ali ozbiljni ljubomorni ispadi su nešto, što svakome od nas izgleda suvišno. Ljubomora nije dokaz ljubavi i veoma teško će sačuvati vaš odnos. Ona zapravo jedino može biti povod za krah vaše veze.

Postoje jasni znakovi da ste, čak iako nekada to niste bili, sada postali veoma ljubomorna osoba:

1. Zanima vas telefon vašeg partnera

Mjerite mu svaki minut telefonskog razgovora, pratite njegove društvene mreže u stopu, a posebno vas zanima sa kime razmjenjuje toliko poruka. Ovo su jasni znaci da ste veoma ljubomorna i posesivna osoba. Ukoliko i vi koristite telefon, za komunikaciju sa prijateljima i porodicom, bez zadnjih namjera, zašto to isto ne bi mogao i vaš partner?

2. Nepovjerljivi ste prema njegovim drugaricama

Svaki put kada vas vaš partner upozna sa svojom drugaricom ili kolegicom s posla, pune ste nepovjerenja. Fokusirate se na svaki detalj u njihovom odnosu. Kada ostanete nasamo sa svojim dečkom, postavićete mu gomilu pitanja o toj osobi, kako biste shvatili koliko su zaista bliski. Umjesto što se bavite nebitnim stvarima, potrudite se da radite na svom samopouzdanju.

3. Preturate mu po stvarima

Provjeravate mu džepove, mail, mobilni telefon. Kako možete biti sa osobom u koju toliko nemate povjerenja? Možda toga niste svjesni, ali ukoliko tako nastavite, odnos će vam biti u zaista velikoj nevolji.

Vaš partner zaslužuje povjerenje i osobu sa kojom će imati zdrav odnos. Potrudite se da se iskontrolišete, jer zaista ne želite da dopustite sebi da postanete osoba, koja ne može da utiče na svoje ispade i koja svakodnevno guši i sebe i osobu koju voli (ukoliko je voli).


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.