x

4 savjeta za cure s kovrdžavom kosom!

Imaš li problema sa svojim kovrčama, donosimo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da im vratiš “wow” faktor

DJEVOJKE s ravnom kosom često su ljubomorne na prirodne lokne svojih kovrčavih frendica, no ne znaju kako je i u kovrčavu kosu potrebno uložiti mnogo truda kako bi izgledala sjajno i živahno.

 

Imaš li problema sa svojim kovrčama, donosimo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da im vratiš “wow” faktor.

 

1. Dobro ošišana kosa

 

Za cure s frčkavom kosom najvažniji je dobar frizer koji zna kako ošišati kovrče da izgledaju dobro čak i kad su ispeglane. Važno je paziti da te frizer ne ošiša na “kuglu” (osima ako želiš afro look) te da obrati pažnju na donji dio kose kako ne bi izgledao pretežak u odnosi na gornji. Također, važno je obratiti pažnju na pramenove oko lica.

 

2. Malo šampona, puno regeneratora

 

Za kovrčavu kosu iznimno su važni odgovarajući proizvodi. Dobre šampone za kovrčavu kosu možeš pronaći već za petnaestak kuna, a dobra su opcija i proizvodi s oznakom “moisture”. Jako je važno paziti i na količine proizvoda koje nanosiš na kosu, a najbolja formula za tebe je: šampon u veličini kovanice od 2 kune, regenerator u količini kovanice od 5 kuna. Šampon uvijek dobro isperi kako se ne bi taložio na vlasištu, a regenerator nanosi samo na 3/4 kose – nikako na vlasište.

 

3. Regenerator u spreju

 

Regeneratori koji se ne ispiru odlična su stvar za kovrčavu kosu koja često izgleda suho. Na vrhove ga možeš nanijeti i između pranja, umjesto proizvoda za stiliziranje.

 

4. Prsti kao najbolji alat za brzinsku frizuru

 

Cure s kovrčavom kosom imaju sreće jer frizuru mogu popraviti bilo kad i bilo gdje – uz pomoć prstiju. Kosu odvoji na 10-15 odjeljaka i prstima izvuci lokne, piše Index.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.