x

5 alarmantnih znakova da u vašem odnosu više nema ljubavi

Potpuno je normalno da svaka veza kad tad prolazi kroz krizu i da je potrebno uložiti nešto više truda kako bi se ljubav i međusobni odnosi vratili u normalu. Međutim, ako primijetite da se ponavljaju neki od sljedećih znakova, vrlo vjerovatno je tom ljubavnom odnosu došao kraj.

1. Osjećate udaljenost između vas

Posao, prijatelji, obaveze… Sve je na neki način stalo između vašeg partnera i vas. Osjećate jaz kojeg prije nije bilo, ali vam to ne smeta toliko da biste intenzivno radili na promjenama. Seksualni život je rijedak ili nepostojeći, a samo u prolazu uhvatite letimičan poljubac.

2. Međusobna komunikacija znatno se pogoršala

Uglavnom ne razgovarate, a ako razgovarate onda se svađate. Nakon nekog vremena više nećete željeti da se svađate jer vam sve postaje nebitno.

3. Veza vam nije prioritet

Prije ćete otići na proslavu rođendana nekog daljeg rođaka ili kolege s posla nego na dejt sa svojim partnerom. Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osjećate nervozu kada nemate izgovor za izbjegavanje susreta sa njim.

4. Vaš partner ne uzvraća trud

Iako ste vi možda odlučili da se koliko toliko potrudite, osjećate da partneru jednostavno nije stalo i da ga samo umaraju vaši pokušaji razgovora ili planiranje nekih zajedničkih aktivnosti.

5. Vama nije stalo

Kada osjetite da više nemate želju čak ni za raspravom, a kamoli za razgovorom, i sami ćete shvatiti da je toj vezi došao kraj. Emocije poput ljutnje pokazatelj su da vam je barem malo stalo, ali apatija pokazuje da vam je postalo svejedno i da vam život ne bi bio ništa drugačiji bez vašeg partnera.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.