x

5 genijalnih europskih mjesta za osvježenje koja nisu ni blizu moru

Nova mjesta napune nas novom energijom pa je možda već ovog ljeta trenutak da svoje malo mjesto zamijenite nekim od najpopularnijih europskih odmarališta koja se nalaze na kontinentu...

Ako želite drugačiji odmor i bijeg od paklenih ljetnih vrućina, preporučujemo da obratite pozornost na neke od najpopularnijih destinacija na kontinentu. Osim što su idealne za ljetno osvježenje, nude i hrpu sadržaja te atrakcije u svojoj okolici...

Jezero Jasna, Slovenija

Već smo puno puta pisali o Kranjskoj gori i jezeru Jasna, no ovo je jezero toliko lijepo da ga moramo ponovo spomenuti. Kupanje, SUP-anje, brčkanje u vodi s pogledom na predivnu planinu u kristalno čistoj vodi ovdje je zaista spektakularno. Ne plaćate ulaz, a da biste stigli do Kranjske Gore od Zagreba će vam trebati oko dva sata i 30 minuta.

Tropical Island AMAZONIA – Brandenburg, Njemačka

Smještena oko sat vremena vožnje od Berlina, AMAZONIA je prostrani vodeni raj od 35 tisuća četvornih metara. Ova atrakcija s temom južnog Tihog oceana na zatvorenom i otvorenom ima 27 metara visok toranj s toboganima, imitaciju oceana, grijanu lagunu i dječji bazen. Nakon kupanja zaigrajte mini golf ili se provozajte balonom. Ljubitelja prirode uživat će u unutarnjoj prašumi parka koja sadrži 50 tisuća biljaka iz cijelog svijeta.


Aquaworld – Budimpešta, Mađarska

Jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova u Europi, Aquaworld u Budimpešti ima moderan vodeni hram nadahnut hramom Angkor Wat u Kambodži. Sadrži 11 ogromnih tobogana sa zabavnim imenima poput Letećeg tepiha i Kamikaze te 19 bazena, uključujući bazene s valovima i bazen za surfanje. Ovaj vodeni park dizajniran je za obitelji. Roditelji će voljeti saune i terme, dok će djeca uživati u raznovrsnom dječjem programu koji se održava svakog vikenda i tijekom školskih praznika.

Aqua Dome - Längenfeld, Austrija

Ako tražite spektakularno mjesto uz brojne vodene atrakcije, nikada neće htjeti napustiti Aqua Dome u austrijskom alpskom gradu Längenfeldu. Zahvaljujući visokim staklenim prozorima gosti mogu uživati u tirolskom krajoliku koji okružuje ovaj zaista jedinstveni vodeni park. Program je namijenjen djeci, a tu su i kinodvorana te stijena za penjanje. Ovdje ćete pronaći termalne bazene s grijanom vodom i prekrasnim pogledom.


Attersee, Austrija

Najplavije i najčišće jezero u Austriji nalazi se u blizini Salzburga. Okruženo planinama, s brojnim šetnicama, prirodnim atrakcijama te divnim krajolicima, čini se kao dobar odabir. Ovdje ćete pronaći brojna javna kupališta, poput onog u Unterach am Attersee, gdje ćete pronaći restorane za okrepu, tobogane te sportske sadržaje, a ako vam dosadi, u što ne vjerujemo, možete se lako uputiti do obližnjeg jezera Monsee ili nekog drugoga jer je ovaj kraj raj za ljetno osvježenje.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.