x

5 načina kako da pijete više vode dnevno

Judsko tijelo sačinjeno je od 75% vode, te nije ni čudo da nam je ona jako potrebna. Verovatno ste puno puta čuli da je rješenje za neki vaš manji zdravstevni problem, bilo da je u pitanju suva koža ili grčevi u nogama ništa drugo nego voda. "Moraš da piješ više vode" odgovor je na većinu pitanja vezano za zdravlje. Odgovor je tačan. Voda hidrira našu kožu i organizam, a hidratacija je bitna za optimalno zdravlje.

Preporučeni unos vode dnevno je 2l, a ukoliko ne popijete toliko vi vam otkrivamo par trikova kojima možete da popravite tu lošu naviku.

1. Nosite flašu vode sa sobom

Uvijek sa sobom ponesite flašicu vode, tako ćete najvjerovatnije piti više vode. Ukoliko imate flašicu sa sobom us vako doba dana, to će vas podsjetiti da je možda vrijeme da popijete vodu, bez obzira da li u tom trenutku možda niste bili ni pretjerano žedni.


2. Postavite alarme

Alarmi su odlična ideja za ljude koji su zaposleni ili u obavezama cijeli dan, gdje vrlo lako može da se desi da zaborave na hidrataciju. Ukoliko poštujete alarme koje ste navili oni će doprinijeti i stavranju navike. Pokušajte 2 nedjelje da popijete vodu svaki put kada vam zazvoni aalrm, već 3. nedjelje će vam organizam sam tražiti čašu vode u navijeno vrijeme alarma.

3. Dodajte ukus vodi

Ako više volite pića sa ukusom, dodajte u vodu sveže voće ili povrće poput limuna, krastavca ili mente. Ovo će vodi dati osvežavajuću aromu, a ujedno će biti i detoks za vaše tijelo.


4. Steknite naviku da vodu pijete uz druga pića

Kada sjedite u kafiću, uvek uz piće koje naručite naručite i vodu, tako ćete takođe stvoriti naviku da uvijek vodu imate pri ruci, a i zasigurno ćete je popiti kada je već naručena.

5. Ponesite vodu i kad idete na spavanje

Treblo bi da stalno imate flašu vode pored kreveta. Svi se budimo dehidrirani a rehidratacija je jako bitna za energiju, produktivnost i koncentraciju za dan koji slijedi a i svaki sljedeći.


(NovostiMagazin)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.