x

5 super lakih savjeta za suhu kožu kod niskih temperatura!

Niske zimske temperature kao i suhi zrak u grijanim prostorijama najveći su neprijatelji vaše kože. Želite li suhoj koži brzo i lako vratiti mekoću, svježinu i vlagu pridržavajte se ovih 5 jednostavnih, ali važnih savjeta

1. Tuširanje

 

Tuširanje je dnevna rutina koja tijekom zimskih mjeseci itekako prija. No, dugo stajanje ispod toplog tuša može biti štetno za vašu kožu. Naime, dugo tuširanje vrlo toplom vodom ispire prirodna zaštitna ulja koja luči vaša koža, zbog čega ona postaje vrlo suha. Smanjite temperaturu vode i skratite vrijeme tuširanja na svega dvije minute. Isto tako, jednom tjedno napravite piling cijelog tijela i to blagim sredstvom za suhu kožu.

 

2. Hidratacija

 

Nakon tuširanja vaša je koža čista i nezaštićena i zato ovu dnevnu rutinu morate maksimalno iskoristiti. U tome će vam pomoći prirodna ulja poput maslinovog, bademovog ili kokosovog. Voćna ulja umiruju i hrane površinu kože i, što je najvažnije, dubinski je hidratiziraju. Njihova gusta struktura zadržava vlagu i time sprečava njezino isušivanje. Na još vlažnu kožu nanesite ulje i dobro ga umasirajte. Pričekajte minutu do dvije da se upije.

 

Ulje možete iskoristiti i za domaći piling za tijelo. Pomiješajte četiri žlica voćnog ulja i četiri žličice morske (kuhinjske) soli. Nakon tuširanja, mješavinom dobro istrljajte tijelo i lice, isperite mlakom vodom te nježnim tapkanjem ručnikom upijte višak vode s tijela.

 

3. Depilacija

 

Brijanje žiletom najbrži je način uklanjanja dlačica na tijelu. No isto tako, ovaj postupak uklanja zaštitni sloj kože i čini je osjetljivom i suhom. Želite li maksimalno umanjiti negativni efekt koristite pjenu ili gel za brijanje namijenjen ženskoj koži i to u dvostrukoj količini. Deblji sloj pjene za brijanje maksimalno će smanjiti trenje izazvano oštricom žileta i time zaštititi kožu. Nakon brijanja kožu dobro isperite te je nahranite uljem za tijelo.

 

4. Prehrana

 

Tijekom zimskih dana potreba za ispijanjem tekućine je puno manja nego u ljetnih mjesci. No voda je najbolji prijatelj vaše kože. Obogatite prehranu voćem i povrćem koje sadrži velike količine vode, vitamina i minerala. Isto takao, ne zaboravite na dobro poznato pravilo od litre i pol tekućine dnevno. Najbolji prijatelj vaše kože su i čajevi, a posebno zeleni koji će očistiti vaše tijelo od toksina i koži pružiti toliko potrebnu vlagu.

 

5. Zaštita

 

Zima je vrlo okrutna prema vašoj koži i zato trebate učiniti sve kako bi je zaštitili. Kremu za ruke i lice nanesite prije izlaska na otvoreno. Isto tako, ne zaboravite na usne. Redovito koristite hidratantni balzam ili melem te ga zajedno s kremom za ruke spremite u torbicu kako bi vam uvijek bio dostupan. Osim preparatima za njegu i hidrataciju, kožu je važno zaštititi i zimskim rekvizitima poput rukavica, kape i šala.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.