x

5 znakova koji otkrivaju da ste upoznali muškarca svojih snova

Posebno je važno kako se ponaša prema vama dok se svađate.

Većina ljudi na početku veze ima bajkovitu viziju o tome kako bi trebalo da izgleda njihov zajednički život.

Dok djevojke vjeruju da će se njihova “jača polovina” promijeniti poslije razmene bračnih zavjeta, dotle su mladići sigurni da se njihove izabranice nikada neće promijeniti.

Nažalost, razočaranja su česta, a od njih češće strahuju djevojke koje nisu sigurne da li je mladić za kojeg će se udati “onaj pravi”.

Lesli Petruk, klinički savjetnik za mentalno zdravlje, izdvojila je pet znakova koji pokazuju da djevojka nije napravila pogrešan izbor partnera, odnosno da je pronašla “princa na bijelom konju”.

1. Znate da će zaljubljenost proći i ne brine vas to

Kad se zaljubite, hemija u vašem mozgu se mijenja. Vjerovanje kako je “ljubav slepa” nimalo nije pogrešno - u najvećem broju slučajeva vidite partnera u najljepšem svjetlu. Problem nastaje kad prvi zanos prođe, kad skinete “ružičaste naočale” i sagledate sve vrline i mane vašeg muškarca.

Ukoliko ste svjesni činjenice da će zaljubljenost proći, a pomisao na partnerove mane vas ne užasava i želite da i dalje bude dio vašeg života, to je jedan od znakova da ste pronašli “onog pravog”.


2. Znate da ste sa njim iz ljubavi

Mnoge djevojke odlučuju da prihvate udvaranje i započnu emotivnu vezu sa nekim muškarcem samo zato što se plaše samoće. Ukoliko to nisu bili vaši motivi za ulazak u vezu i nisu razlozi zbog kojih ostajete u vezi sa nekim, to je dobra vijest.

3. Imate njegovu podršku

Ukoliko vas partner podržava da budete ono što jeste, da sijedite svoje snove i da ne odustajete od ciljeva koje ste zacrtali, a vi uzvraćate na isti način, to je znak da vaša emotivna veza počiva na zdravim osnovama.


4. Nema ljubomore

Mnogi parovi, posebno oni u tinejdžerskim godinama, uvjereni su da je ljubomora dokaz ljubavi. Ali, u najvećem broju slučajeva ljubomorne scene su razlog zbog kog pucaju veze, a brakovi doživljavaju krah.

Partneri u vezama koje su lišene ljubomore “dišu punim plućima”, sigurni su jedno u drugo i u svoju ljubav. Ako ste pronašli partnera kojem vjerujete i koji vam vjeruje, i jedno drugo štedite ljubomornih scena, vaša veza ima velike šanse da uspe.

5. Pokazujete međusobno poštovanje i saosjećanje

Vi i vaš partner trebalo bi da budete posvećeni jedno drugom i da rešavate konflikte čim se oni pojave. Ne postoji veza u kojoj nema čarki i rasprava, ali je važno da razgovarate jedno sa drugim pokazujući ljubav, brigu i saosjećanje bez obzira na to koliko ste ljuti na “drugu polovinu”.

Ako se vaš partner ponaša brižno prema vama i tokom svađe, budite sigurni da je on osoba sa kojom vrijedi dijeliti život.


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.