x

6 tajni koje nam otkriva prvi poljubac…

Usred ljubljenja vaš nivo hormona zbog kojih se oshećate dobro, dopamina, trebalo bi da skoči u nebo. Ali ako vam je osećaj tako‑tako dok ispreplićete jezike, nivo dopamina je vjerovatno nizak pa baš i nema seksualne hemije.

Koliko se ko brine o sebi

“Svako od nas ima specifičan ukus u ustima, miris i dah koji potiče od ishrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja”, kaže Justin Garcia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na Univerzitetu Indiana u SAD-u. Naznake da je vaš tip ljenčina kad je riječ o zdravlju su gusta pljuvačka (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je vjerovatno pušač).

Kakav će biti se,s

“Ljubljenje vam može otkriti koliko je vaš partner pažljiv kad je riječ o vašim željama i tome šta se vama sviđa”, kaže Garcia. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki djelić vaših usta, vjerovatno će se fokusirati i na predigru te kako vas zadovoljiti. Neko ko odmah navali i uvali vam jezik, vjerovatno je sebičan i u se.su.

Iz dugotrajnog ljubljenja možete naslutiti…

Kako je neko raspoložen

Ako je to brzinski cmok, a ne dugi poljubac, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju koljena i zaboravljate sve oko sebe znači da je sretan ili opušten ili da je na vas mislio satima.

Kakva vam je veza

“Ponekad poljubac može biti pokazatelj koliko su partneri povezani i koliko znače jedno drugom”, objašnjava Garcia. Ako je već prošlo neko vrijeme otkad su vam se usne dodirnule, aktivirajte se kako biste se povezali. Ako ste danas već osmi put ukrali poljubac, onda ste jaki poput stijene.

Šanse za orgazam

“Spekuliše se da neprestano razmjenjivanje pljuvačke među hetero partnerima može prenijeti testosteron u tragovima od njega ka vama pa će vam zbog toga porasti libido”, kaže Kirshenbaum. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže uzbude ako se dugo ljube.


(Ljepota i zdavlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.