x

7 godina od smrti Darka Radovanovića: Majka pokojnog pjevača otvorila dušu i otkrila šta joj od smrti sina predstavlja jedinu utjehu!

Na jučerašnji dan prije sedam godina u stravičnoj nesreći kod Ostružničkog mosta poginuli su pjevač Darko Radovanović i njegov menadžer Aca Milošević, a njegovi najbliži još ne mogu da se pomire sa gubitkom. Do udesa je došlo u trenutku kada je Đorđe Rančić (84), vozeći "mercedes" karavan, oko dva kilometra poslije Ostružničkog mosta krenuo u preticanje šlepera, ušavši u traku kojom su se kretali Radovanović i njegov saradnik u pravcu Ostružnice.

U trenutku pogibije Darko je imao tek 36 godina, a iza sebe je ostavio trogodišnju kćerku Laru, suprugu Maju, majku Stanu i oca Vidoja, brata Sinišu i njegovu porodicu.

- Možete da pretpostavite kako se osjećamo... Ni poslije sedam godina nije nam nimalo lakše, ne mirimo se s tim gubitkom. Još teže nam je ovih dana kada se bliži godišnjica njegove pogibije - počinje priču Stana Radovanović, majka pokojnog Darka Radovanovića.


- Cijela nedjelja bila nam je posebno teška, tako nam je svake godine pred ovaj datum. Veoma je to teško objasniti riječima. Imamo četiri unuke, dvije žive s nama i na neki način nam to život čini ljepšim i normalnijim. U unukama tražim utjehu - kaže Darkova majka.


- Sa Larom, Darkovom kćerkom, čujemo se često. Uvijek kad idemo na Darkov grob, tada je vidimo i ona se mnogo raduje tim našim susretima. Inače, ona često odlazi na očev grob. Sutra će napuniti deset godina, svjesna je svega. Dosta toga zna o Darku, priča joj Maja o njemu, ali i mi kada se sretnemo. Prošlog ljeta nam je tražila sve fotografije iz albuma, htjela je da vidi tatu iz dana kada je bio mlađi. Te slike je snimila i proslijedila majci. Sluša sve njegove pjesme i zna ih napamet. Dugo nije mogla da se odvoji od majke. Tek prije dvije-tri godine je sama izrazila želju da dođe kod nas tokom ljetnjeg raspusta. Otad je Maja svakog ljeta dovede na desetak dana kod nas, onda se Lara druži s kćerkama starijeg sina Siniše, odvedemo ih na bazen, voze rolere, bicikl. To nam je jedina radost - sa tugom u glasu priča Radovanovićeva.

Darkove kolege sa estrade, kaže Stana, nikada ih nisu pozvale. Samo nekoliko njih redovno dolazi na godišnjicu na groblje.

- Niko od Darkovih kolega nam se ne javlja. Jedino svake godišnjice sretnemo Slađu Alegro i Ivanu Selakov na groblju. Slađa neće moći ove godine da dođe, ona je veliki čovjek i želim joj sve najbolje u životu. Od ostalih, stvarno se niko ne javlja. Saša Matić je pretprošle godine održao koncert u Areni i tada je zvao Maju i Laru do dođu, poklonio je unuci novac od tog koncerta - zaključila je majka pokojnog pjevača.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.