x

7 načina kako da se svakodnevno iznova zaljubljujete u partnera

Svi znamo za divan osjećaj leptirića u stomaku koji nas obuzima kada smo svježe zaljubljeni. Ali kako zadržati taj osećaj u dugoj vezi?

Ovo predstavlja solidan izazov, ali nije nemoguć zadatak. Uz pomoć stručnih savjeta i nekoliko trikova, postoji način da se vi i vaš partner svakodnevno zaljubljujete jedno u drugo i nikada ne izgubite strast u vezi koja je bila prisutna na početku.

1. Prepoznajte pozitivne stvari u vašem odnosu

Stručnjaci stalno govore da bi generalno u životu, ali i u odnosima, trebalo da se fokusiramo na pozitivne stvari. Naravno, u svakoj vezi ili braku postoje problemi, ali ako se svjesno odlučite da se fokusirate prvenstveno na lijepe zajedničke trenutke i radite na stalnom osjećaju zahvalnosti svom partneru, najvjerovatnije ćete se osjećati zaljubljeno mnogo duže. Zato pokušajte da uočite male stvari koje volite kod svog partnera i pokažite mu da ih cijenite, najvjerovatnije će početi da pokazuje iste male gestove pažnje prema vama i naći ćete se u začaranom krugu tople ljubavi. A ko to ne želi?

2. Pričajte svaki dan

Umjesto da dođete kući posle posla i automatski uključite TV i sjedite ispred njega bez mnogo razgovora, pokušajte da ubjedite partnera da odvoji najmanje 20 do 30 minuta svakog dana samo za "ažuriranje“ o vašem danu, osjećanjima, problemima sa kojima se nosite. Automatski ćete se osjećati optimističnije, zaljubljeno i povezanije, a vjerovatno ćete se ponekad toliko uplesti u priču da nećete ni primijetiti da je prošlo mnogo više od pola sata razgovora. Dakle, odvedite dečka na večeru i zabranite mu da gleda u mobilni – samo pričajte i uskoro ćete otkriti da se ponovo zaljubljujete kao na početku veze.


3. Radite na intimnosti

Seks je suštinski segment svake veze i ne treba ga zanemariti. Seksolozi kažu da bi za održavanje strasti u dugotrajnim vezama trebalo jasno komunicirati, igrati se sa fantazijama i skrivenim željama, eksperimentisati u krevetu. Na taj način ćete garantovati dugoročnu strast u vašoj vezi, a vi i vaš partner nikada nećete upasti u seksualnu rutinu. Potrudite se da započnete seks i pokažite partneru koliko ga želite – poslije nekog vremena stvari u spavaćoj sobi bi trebalo da idu češće i vatrenije bez mnogo muke. Na kraju krajeva, dokazano je da što više imamo seks, to nam je seks potrebniji – zato preduzmite akciju i poboljšajte svoj prosjek.

4. Smijte se zajedno

Smijeh je lijek. Smijeh poništava štetne efekte stresa na mozak, opušta nas i luči hormone sreće u našem tijelu, a najbolje je ako se svakodnevno smejete sa partnerom. Bez obzira koji je razlog za vaš smeh, odvojite vrijeme da se zajedno nasmijete. Serije, ljudi ili vaše interne šale – potpuno je nebitno, važno je samo da se povežete sa svojim partnerom na način koji će vam oboma donijeti zadovoljstvo. A smijeh to svakako hoće.

5. Odmah komunicirajte o problemima

Kao što znamo, dobra, iskrena i pravovremena komunikacija je ključ svake zdrave veze, a ne samo ljubavne. Ključ sreće u vezi je da dobro, jasno i smireno prenesete sve svoje probleme, pritužbe i povrijeđenost i tako jedno drugom date do znanja šta vas muči, zašto ste tužni i šta biste možda željeli da promjenite u vezi. Kada naučimo da komuniciramo na način koji ne napada drugu osobu u isto vreme, odnos postaje bolji i dublji, a potencijal za dugoročnu sreću je izraženiji.


6. Flertujte

Kada ste u dugoj vezi, često se lako zaboravi koliko flertovanje može biti zabavno. Flert nalik onom na početku veze može da začini i revitalizuje vezu, a vjerovatno će vas oboje podsjetiti na osjećanja koja ste jedno prema drugom gajili na početku veze, kada je strast uzavrela, a zaljubljenost vatrena. Zato se s vremena na vrijeme podsjetite da svom partneru pokažete koliko ga volite i želite i provocirajte ga na sitne seksualne vragolije. Na primjer, senzualno mu dotaknite koleno u javnosti ili ga strastveno poljubite kada to ne očekuje. Vjerujte nam, strasti među vama će se brzo razbuktati, a ipak ćete se osećati zaljubljeno kao i na početku veze.

7. Ne budite zajedno sve vrijeme

Na kraju, važno je naglasiti da psiholozi tvrde da je jedan od ključnih aspekata uspijeha u vezi sposobnost da budete sami, razdvojeni, jedno bez drugog. Naime, psihološke studije pokazuju da je za vezu izuzetno štetno ako su parovi stalno zajedno. Ovo povećava šanse da vam ide na živce, a ako se malo udaljite, veća je vjerovatnoća da ćete shvatiti koliko vam nedostajete.


(Prva)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Moj bivši i ja smo prekinuli prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i rekao mi je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena bacila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se muž zauvijek vratio i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: [email protected] ili putem viber /whatsapp: +1(425) 477-2744