x

7 načina za brzo mršavljenje!

Šta god bio razlog zbog kog želite da brzo smršate, sigurno znate da to nije lako. Izbacivanje omiljenih namirnica iz ishrane je teško, ali je to bezbijedan metod koji treba poštovati, ako želite da budete zdravi. Postoji puno vještačkih i brzih metoda, kao što su tablete, kojima se neki ljudi okreću iz očaja.

Možda ste već uzbuđeni i spremni da počnete sa gubljenjem kilograma. Možda ste već preskočili koju užinu ili doručak. Iako je vaša snaga volje za pohvalu, prvo pravilo zdravog mršavljenja je – ne preskačite obroke i jedite uvijek u određeno vrijeme piše, portal Dijetaplus.com. Takođe, ako vam dođe da se najedete jednom dnevno zbog napada gladi, treba da znate da ni to nije dobro, niti zdravo. Tako biste samo napravili korak unazad. A cilj je da smršate zdravo i da se osjećate dobro.

 

U daljem tekstu, smo vođeni izrekom `zdravlje je bogatstvo` spremili nekoliko savjeta koji će vam pomoći da brzo izgubite neželjene kilograme, na zdrav i prirodan način.

 

Kako da brzo smršate – 7 načina

 

- Smanjite unos šećera i skroba

 

Veoma je važno da smanjite unos šećera i ugljenih hidrata, jer su oni najodgovorniji za lučenje insulina. U našem tijelu, insulin igra veliku ulogu u taloženju masti. Izbacivanjem šećera i skroba, nivo insulina pada, zbog čega organizam koristi sačuvane masti. Dakle, tijelo reaguje tako što sagorijeva masti, umjesto skroba.

 

Manji nivo insulina još utiče i na bubrege, koji izbacuju višak soli i vode iz organizma, što u praksi znači manju naduvenost.

 

Sada znate da smanjenjem unosa ugljenih hidrata i šećera, smanjujete lučenje insulina. Onda, jedete manje kalorija, a ne osjećate napade gladi. Automatski, smanjujete apetit i bez osjećaja gladi, gubite kilograme. Dobitna kombinacija!

 

Jedite

 

Možda vam ovo djeluje kao čudan prijedlog. Ali, planiranje obroka i pravilna ishrana, odvratiće vam pažnju sa činjenice da ste praktično na dijeti, što nekada može negativno da utiče na razmišljanje- tako da imate osjećaj da ste stalno gladni.

 

Preporučuje se da unos ugljenih hidrata po danu, bude od 20 do 50 grama. Da biste ovo zadovoljili, u vašim obrocima treba da imate proteine, masti i povrće sa malo ugljenih hidrata - ovako isplanirani obroci, pomoći će vam da smanjite nivo insulina u tijelu.

 

Protein je najznačajnija stavka u svakom obroku. On djeluje kao katalizator za poboljšavanje metabolizma, do 100 kalorija dnevno. Dakle, istina je da namirnice bogate proteinima smanjuju apetit za nevjerovatnih 60%. To znači da nećete pasti u iskušenje da grickate kasno uveče i da nećete imati napade gladi. Dakle, dodajte proteine u ishranu i učinićete čuda za svoju liniju. Zar to nije sjajno?

 

Povrće sa malo ugljenih hidrata je takođe važno, jer je ono puno vitamina, minerala i vlakana. Povrće je zdravo, a možete ga jesti u većoj količini, bez bojazni da ćete preći dozvoljenu granicu od 50 grama ugljenih hidrata dnevno. U ovo povrće spada: kupus, zelena salata, spanać, karfiol, krastavac, brokoli, i slično.

 

I posljednje, masti. Nemojte se plašiti ovog termina i ne brinite, nećete skrenuti sa pravog puta. Prirodne masti, poput kokosovog ulja, brže vas mogu zasititi, a i ubrzavaju metabolizam. Takođe, zasićene prirodne masti nisu štetne po srce. Drugi prirodni izvori dobrih masti su ulje avokada, pute, maslinovo ulje i loj. Poenta je da ne treba da zazirete od hrane. Ključna stvar je umjerenost.

 

Vježbanje

 

Prva dva metoda su dovoljna za osobe koje žele da smršaju, ali ipak, vježbanje je uvijek preporučljivo. Podizanjem tegova lakše ćete se riješiti suvišnih kilograma, a usput i zateći mišiće, ali ako niste tip za teretanu, možete se okrenuti i jednostavnijim kardio vježbama poput šetnje, plivanja ili trčanja.

 

No, ako želite spektakularne rezultate, isprobajte neke ozbiljnije programe vježbanja, koje možete naći i na internetu. Tri puta nedjeljno je sasvim dovoljno za vidljiv napredak.

 

Izbjegavajte alkohol

 

Žao nam je što moramo da vam saopštimo ove vijesti. Jednostavno rečeno, konzumiranje alkohola jednako je gutanju masti. Zašto? Zato što jetra pretvara molekule alkohola u masti. Ali eto, dobra vijest je da sada znate kako da brzo i zdravo izgubite kilograme.

 

Pijte vode

 

Da biste ostali zdravi, važno je da pijete puno vode. A ukoliko želite da smršate, umjesto energetskih pića, sokova, gaziranih napitaka, treba da pijete vodu. Pića puna šećera podstiču gojenje, a da toga niste ni svjesni. A pijenje vode prije obroka, blago će vas zasititi i ješćete manje.

 

Spavajte dovoljno

 

Rezultati istraživanja pokazali su da manjak sna podstiče gojenje. Spavajte minimalno sedam, ali ne više od osam sati dnevno.

 

Pijte čaj

 

Mnoge naučne studije su dokazale da zamjena kafe čajem pokreće i ubrzava metabolizam. Zato, probajte da pijete više čaja.

 

Više metoda o mršavljenju možete pronaći na portalu Dijetaplus.com.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.