x

7 stvari koje svaka beba voli

Stvari koje svaka beba voli su mnogo šire nego one sa našeg popisa naravno. Prije svega ili bilo koga drugoga, u ovom trenutku, Vi i Vaš partner ste središte bebinog svijeta.

Ali pored Vas (i hrane, bradavica, bočica i spavanja) postoje osnovnih 7 koje gotovo svaka beba voli i jako im se veseli.

1#Lica

Naravno prvenstveno Vaše lice, ali kada nije dostupno ili kada su druga lica posebno pokretljiva i zanimljiva, i ona su zabavna. Opsjednutost bebinim licem može biti evolucijski mehanizam preživljavanja. Budući da sav taj kontakt očima definitivno jača vezu roditelj-dijete. Ali također je važan način na koji beba uči o emocijama, uzroku i posljedici te komunikaciji.

2# Ogledala

Bebina ljubav prema ogledalima ide ruku pod ruku s njezinom ljubavi prema licima. Još uvijek je daleko od toga da bebu u zrcalu prepozna kao sebe. Što je spoznaja koju bebe obično ne shvate dok ne navrše između godinu i 18 mjeseci.


3# Vaš dodir i pažnju

Bebe vole i žude za dodirom, kao i Vašom pažnjom. Kontakt koža na kožu, milovanje njezina lica, držanje njezinih ruku ili dodirivanje nožnih prstiju, sve su to prekrasni načini povezivanja. Dodatno možete ih i nježno škakljati po trbuhu ili stopalu za mali osmijeh zauzvrat.

4# Boje

Nakon što mjesecima još nije vidjela punu boju, a najviše su je privlačili ekstremni kontrasti tamnog i svijetlog, beba je sada u trenutku kada počinje vidjeti sve više. Prvo crvenu, zatim plavu, a zatim i sve ostale i što su više upadljive to bolje.

5# Stvaranje buke

Ako je Vaša beba odabrala igračku s najiritantnijim zvukom koji se ponavlja kao njezina omiljena stvar budite svjesni da je ovo češće pravilo nego iznimka.


6# Nošenje i poskakivanje

Možda zato što ih podsjeća na maternicu ili zbog zabave koju dobivaju poskakujući u “stojećem” položaju, ali poskakivanje je doista jedna od omiljenih aktivnosti svake bebe.

7# Muziku i pjesmice

Glazba i ritam potiču bezbrojna područja razvoja i pomažu pripremiti mozak za jezik, vrijeme i kretanje. Raznolikost i užitak su ovdje ključ, no neka bude neka glazba koja je ritmična i ima lijep, jednostavan ritam.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.