Ekskluziva najave
622 pregleda

70. REVIJALNA IZLOŽBA ČLANOVA I ČLANICA ULUBiH

24.11.2017 17:00
70-revijalna-izlozba-clanova-i-clanica-ulubih-main

Kad: 24.11.2017. u 19:00

Gdje: U galeriji Collegium artisticum, Sarajevo, BiH

 

Srdačno vas pozivamo na otvorenje 70. REVIJALNE IZLOŽBE članova i članica Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, koje će biti upriličeno u galeriji Collegium artisticum u petak, 24. novembra 2017. godine u 19:00 sati.

Revijalna izložba je tradicionalni godišnji projekat kojim Udruženje likovnih umjetnika BiH obilježava i proslavlja 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Ova izložba se kontinuirano održava od davne 1947. godine kada su značajni bosanskohercegovački umjetnici: Ismet Mujezinović, Vojo Dimitrijević, Mica Todorović, Vojislav Hadžidamjanović, Roman Petrović, Behaudin Selmanović, Sigo Summerecker, Petar Šain i Hakija Kulenović osnovali Udruženje likovnih umjetnika koje je, između ostalog, dobitnik kolektivne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2012. godini. 

 

Kroz svoju dugogodišnju tradiciju Revijalna izložba njeguje zajedništvo i nesumnjivo zauzima važno mjesto u izlagačkom programu Udruženja likovnih umjetnika BiH. 

 

Izložba nije selektivnog karaktera tako da ona pruža mogućnost svim zainteresovanim članovima i članicama ULUBiH-a da učestvuju i predstave svoja djela na ovoj kolektivnoj izložbi koja se organizira povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svojim učešćem i izlaganjem na ovoj izložbi umjetnici i umjetnice daju svoj doprinos proslavi ovog značajnog datuma u istoriji BiH. 

 

Izložba svake godine okuplja veliki broj umjetnika i umjetnica, obuhvata djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, fotografije i video umjetnosti, i privlači pažnju brojnih posjetilaca što je svrstava u red najposjećenijih likovnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Izložba nudi svojevrsno bogatstvo raznolikosti i mozaik različitosti u pristupu likovnom stvaranju, u odabiru teme, motiva, tehnike i materijala, što predstavlja jednu od vrijednosti ove likovne smotre.

 

Na ovogodišnjoj jubilarnoj Revijalnoj izložbi učestvuje preko 100 članova i članica ULUBiH-a a predstavljena su i djela pomenutih osnivača ovog Udruženja koja su ustupljena ljubaznošću Međunarodne galerije portreta Tuzla i Umjetničke galerije BiH.

 

Na otvorenju izložbe će biti organizovan prigodan koktel, a svi zainteresovani izložbu će moći pogledati do 2. decembra 2017. godine.

 

Radujemo se vašem dolasku!


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.