x

9 važnih pravila: Šta morate da znate ako ste u neobaveznoj šemi

Kombinacija nije jednostavna kao što se čini. Prije ulaska u ovakav odnos imajte na umu sljedeće važne stvari...

Čini se da se muškarci i žene sve češće nalaze u nedefinisanim vrstama ljubavnih odnosa. Ne može se reći da je to seks za jedno veče, a ne može se reći ni da je u pitanju veza, budući da se nakon viđanja ne čujete po dvije nedjelje. Ukoliko ste u ovakvoj vezi, ova pravila morate poštovati…

Postavite pravila

Prvo i osnovno jeste da odmah znate na čemu ste. Da li ćete jedno drugom govoriti ako spavate s još nekim? A možda ste se dogovorili da ništa ne pričate? Koliko dugo namjeravate da budete u takvom odnosu? U svakom slučaju, morate imati odgovore na osnovna pitanja prije nego što to ode predaleko. Na taj način ćete preventivno djelovati da ne dođe do komplikacija.

Osjećanja? Zaboravite na njih

Zapamtite: prijatelj s povlasticama je upravo to! Ništa manje, ništa više. Sva ta poljetna i romantična osjećanja nisu rezervisana za ovakvu vrstu veze. Ako jednom upletete emocije, nema nazad. Lako je pomiješati fenomenalan seks sa potencijalnom vezom.

Nemojte ga upoznavati sa prijateljima

Ne želite da se vaši prijatelji vežu za nekoga ko sutra možda neće biti u vašem životu. Možda vi u potpunosti shvatate odnos koji imate, ali oni ne shvataju. Uostalom, brže nego što mislite počeće priče i pitanja zašto se ne upustite u vezu i slično.

Nema romantičnih izlazaka

Ako ste u neobaveznoj vezi, onda se ograničite na sobu. Krenete li s restoranima i večerama, alarm zvani „osjećanja“ ubrzo će se upaliti. Možda izađete zajedno u provod ili slično, ali romantična mjesta morate izbjegavati…

Uvijek se zaštitite

Nikada ne možemo dovoljno istaći važnost zaštite tokom seksualnog odnosa. Uradite to, čak i kada vam partner kaže da je čist i da ne spava ni sa kim. Otkud znate da li govori istinu? Uostalom, apsolutno vam ne treba briga zbog potencijalne trudnoće.

Nemojte se maziti

Teško je, ali jednostavno momenat maženja posle seksa rezervisan je za ljude koji gaje emocije jedni prema drugima.

Nemojte previše pričati o svojim problemima

Vašeg seksualnog partnera ne zanima drama kroz koju prolazite u kući. Takođe ga ne zanima kakvi su vaši planovi u karijeri. Da ga zanima, bili biste u vezi.

Budite zabavni

Sami ste pristali da uđete u ovakvu vezu samo i isključivo radi zadovoljstva. Sve što ste oduvijek htjeli da pokušate i isprobate sada je moguće. Kada imate vezu zasnovanu samo na seksu, možete da pomjerate dalje svoje granice i iskustva. Iskoristite to kao priliku da vidite šta vam odgovara, a šta vam ne pasuje.

Nemojte previše razmišljati

Da li će mu se svidjeti moja nova odjeća? Da li da isprobamo novu pozu? Da li da ga pozovem prva? Nemojte se previše unositi, već se postavite kao da ste prijatelji i imajte komunikaciju kakvu imate sa svojim prijateljima. Vrlo je jednostavno – uživajte!

 

Izvor: Cosmopolitan.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.