x

Dževad Poturak ogorčen poziva na bojkot K-1 priredbe zbog neizmirenih dugovanja!

Sjani bh. borac Dževad Poturak pozvao je K-1 boksing promociju da izvrši svoje novčane obaveze prema borcima s K-1 WGP Finala iz Zagreba te je također pozvao sve borce da bojkotiraju K-1 priredbe dok se to ne dogodi, piše hrvatski Fight Site.

Hrvatski portal navodi kako K-1 nikada nije podmirio honorare sa svog posljednjeg velikog Finala World Grand Prixa koje se u martu 2013. održalo u zagrebačkoj Areni. 

 

``Fight Site saznaje da osim nekih manjih honorara boraca koji su se borili u `super mečevima` ili prvom kolu samog turnira, velika većina honorara (što su asatronomski iznosi) nikada nije isplaćena. Podsjećamo, od priredbe je prošlo više od tri i pol godine, a vlasnik K-1 branda i kompanije Mike Kim je reklamirao Finale hvaleći se podatkom kako će pobjedniku pripasti vrtoglavih milion dolara. Upravo su astronomske cifre trebale biti dokaz da je K-1 opet moćan kao prije. Bez svog pošteno i doslovno krvavo zarađenog novca su među ostalim ostali i pobjednik turnira Mirko `Cro Cop` Filipović, finalist Ismael Londt te polufinalisti Dževad Poturak i Pavel Zhuravlev…``, stoji na portalu.

 

Priča o dugovanjima slavne K-1 boksing promocije pokrenuta je nakon što je K-1 najavio čak dvije priredbe u regiji, a jedna od njih je rezervisana za Tuzlu 3. decembra. Prva pod nazivom K-1 WGP Euro će se održati 23. oktobra u Beogradu.

 

``Fight Site nadalje saznaje kako su vlasnici i čelništvo promocije danima, mjesecima i na koncu godinama zavlačili borce, njihove menadžere i advokate lažnim obećanjima da bi se na koncu potpuno prestali javljati. Već neko vrijeme potpuno ignoriraju svaki oblik komunikacije vezan uz ispoštivanje ugovorenih obaveza. Ovakav slučaj besramnog lopovluka, a kako drugačije nazvati to što se dogodilo, je nezapamćen u borilačkom sportu. Posebno na tako visokom nivou takmičenja te s tako velikim i slavnim imenima kao što je Mirko `Cro Cop`, piše Fight Site.

 

Ove srijede javno je reagovao ``BH Machine`` Dževad Poturak. I to na službenom K-1 Facebook profilu koji je objavio grafiku (poster) za priredbu 3. decembra u Tuzli. Poturak je pozvao K-1 da izvrši svoje novčane obaveze prema borcima s K-1 WGP Finala iz Zagreba te je također pozvao sve borce da bojkotiraju K-1 priredbe dok se to ne dogodi.

 

``Ovo je lijepo. Ali molim K-1 da se uozbilji i izvrše svoje obaveze s K-1 WGP-a u Zagrebu. Sramota je kako smo prevareni. Mirko Filipović, Ismael Londt, Pavel Zhuravlev i ja. Časno smo se borili i zaslužili smo isplatu do kraja. Pozivam sve borce ratnike da se uključe i podrže ovaj naš problem jer sutra ćete i vi biti prevareni. BOJKOT DO PLAĆANJA. RATNICI SAMURAJI NE DOZVOLITE TURNIR U BEOGRADU, NI TUZLI DOK NAS NE ISPLATE. MI SMO JEDNO``, napisao je legendarni sarajevski nokuter, prenosi Fight Site.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.