x

Odlučni Rus

Abramovič ništa ne prepušta slučaju: Na Stamford Bridge stiže osvježenje Mundijala!

Trenutno je u centru pažnje svjetsko fudbalsko prvenstvo, mnogo je skauta na stadionima, a Roman Abramovič ništa ne prepušta slučaju. Prema tvrđenju engleskih medija stvari su gotove, Chelsea će dobiti četvrtog ruskog igrača u istoriji.

Naime, izvori bliski Chelseaju, potvrdili su da je dogovor nađen, Abramovič je kupio Aleksandra Golovina od CSKA.


Nije neočekivano, "Cara" je želio Juventus, ali su stali na 20 miliona eura, Rusi su tražili više, htio ga je Arsenal, na kraju "Plavci" će platiti "Armejcima" sa kojima su u prijateljskim odnosima 30 miliona eura za Golovina. Biće jasno dosta komentara, Maurizio Sarri još nije sjeo na klupu, teško je očekivati da je bio konsultovan, ali Chelsea nije želio da im Rus izmakne, jednostavno, nije sve ni u fudbalskim odnosima.


Golovin je odigrao dvije sjajne utakmice na prvenstvu, mada je na meti Juventusa bio prije Mundijala, CSKA je gotovo pristao na ponudu Italijana, ali kada je talentovani igrač zablistao, odmah su podigli ulog. Na Golovinu je prvo da dobro odradi ovaj Mundijal, s obzirom da će igrati u drugoj fazi takmičenja, pa će se onda okrenuti klupskim angažmanima.



(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.