x

Acer pravi e-bicikl

Tajvanska kompanija obično poznata po računarima, laptopovima i dodacima za njih reklamira ebii kao bicikl dizajniran za gradove, sa AI funkcijama koje se koriste za učenje ličnih preferencija vozača i mijenjanje brzina u zavisnosti od uslova na putu.


Što se tiče težine, ona iznosi oko 16 kg, što ga čini lakšim od većine e-bicikla. Acer tvrdi da ima maksimalnu pomoćnu brzinu od 32 KMH i da može prijeći nešto manje od 112 km sa jednim punjenjem. Biciklu je potrebno oko dva i po sata da napuni bateriju.

U ovoj oblasti, Acer se ponovo povezuje sa svojim korenima, jer dio za napajanje može da se koristi i kao prenosivi punjač za vaš laptop ili telefon. Vozači moraju da preuzmu aplikaciju ebiiGO za informacije o trajanju baterije, preporučenim rutama, provjerama brzine i za zaključavanje i otključavanje bicikla. Međutim, ebii će se takođe automatski zaključati svaki put kada povezani telefon napusti neposrednu oblast. Osim toga, ima alarm protiv krađe. Dodatne karakteristike ebii-a uključuju senzore za detekciju sudara, svjetla u svim smjerovima i gume bez vazduha da bi se izbjeglo bušenje.

Acer nije precizirao koliko košta ebii niti kada će biti objavljen. Teško je pretpostaviti, jer e-bicikli mogu da variraju u cijeni, od Lectric XP Lite od 800 dolara do novog Audijevog električnog planinskog bicikla za preko 10.000 dolara, navodi Engadget, prenosi PCpress.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.