ADIL U SKENDERIJI - OTKAZANO!

10.11.2017 18:00
adil-u-skenderiji-otkazano-main

KONCERT OTKAZAN
SKENDERIJA - SARAJEVO

 

Koncert Adila Maksutovića koji se u sarajevskoj Skenderiji trebao održati 10. novembra je otkazan. Organizator koncerta Faruk Drina je objasnio razloge otkazivanja, a koje je pjevač Adil objavio i na svom Facebook profilu.

ZVANIČNO OBAVJEŠTENJE ORGANIZATORA POVODOM ODLAGANJA KONCERTA U SARAJEVU:

 

Odgođa se koncert Adila Maksutovića, zakazan za 10. Novembar u sarajevskoj kultnoj dvorani "Skenderija". Prvenstveno iz razloga što su se pojavile neke nepredviđene okolnosti.

 

Za mjesec dana u Sarajevu se održalo i treba još da se održi ukupno sedam velikih koncerta a što je uzrokovalo stvaranju konfuzije u prebukiranom medijskom prostoru. Ipak Sarajevo nije grad koji u kratkom periodu može progutati toliku količinu zabave.

 

U takvim okolnostima nismo mogli napraviti željenu pretkoncertnu atmosferu na kojoj Adil insistira, s obzirom na to da je ovo njegov prvi veliki solistički koncet u Sarajevu. Adilovu želju da sve bude na vrhunskom nivou i da Sarajevo od Adila dobije na poklon jedan istinski koncertni spektakl, potvrđuje činjenica da je angažirao čuveni turski ansambl "Istanbul Strings" koji bi ga muzički pratio na sarajevskom koncertu. Inače Istanbul Stringsi pružaju muzičku pratnju najvećim turskim zvijezdama. 

 

Na osnovu svega navedenog uz konsultacije s Adilom, odlučili smo da koncert pomjerimo za neki mirniji period.

 

Organizator:

Faruk Drina


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.