x

bh. reprezentativac

Adnan Zahirović pratio utakmicu između Fortune i Žepča

Ovog vikenda su se u Zenici odigrale utakmice Kantonalne lige. Naš fotoreporter je uspio fotografisati BiH reprezentativca Adnana Zahirovića koji je prisustvovao utakmici između NK Fortuna i NK Žepče. 

Adnan Zahirović (rođen 23. marta 1990. godine u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina) je bosanskohercegovački fudbaler i bivši član bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije. Trenutno igra za Mladost Doboj Kakanj.


Fudbalsku karijeru počeo je omladinskom pogonu NK Čelika iz Zenice. Svoj debi za prvi tim Čelika u Premijer ligi BiH imao je 2. augusta 2008. godine protiv FK Sarajeva. Od tada je bio standardni prvotimac Čelika sve do januara 2011. godine kada prelazi u ruski Spartak Nalčik sa kojim potpisuje troipogodišnji ugovor. Svoj debi za Spartak u ruskoj Premijer ligi imao je 12. marta 2011. godine protiv Krylja Sovjetova, a svoj prvi gol postiže u trećem kolu protv FK Zenita.


Od 2013. do 2015. godine je igrao za njemački Bochum. Sezonu 2015-16. provodi u izraelskoj ekipi Hapoel Acre. U Bosnu i Hercegovinu se vraća 2016. godine, te potpisuje za Željezničar. Iste godine raskida ugovor, te prelazi u Split. Od 2017. godine je član Mladosti Doboj Kakanj.


.

.

Foto: Pahuljko     

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.