x

Aerodrom s kojeg ništa ne polijeće: Skriveno mjesto na Visu na koje se dolazi po najkvalitetnije "gorivo"

Nebo iznad Visa 1944. nije bilo čisto kao danas, a kao podsjetnik na turbulentna vremena stoji Aerodrom Wine House, u kojem se o životu raspravlja uz čašicu vugave i marinadu...

Na staroj cesti od Komiže do Visa nalazi se stara gostionica u koju se dolazi na čašu domaće vugave i komišku pogaču. Ima ondje i pršuta i ovčjeg sira, salata od tune ili hobotnice te marinade.

Aerodrom Wine House savršena je stanica za predah od plaže ili ceste koja privlači bicikliste i prolaznike te stalne goste koji su se „navukli“ na specifičan, retro ugođaj. Ime gostionice nema nikakve veze s Juricom Pađenom niti glazbom, nego s položajem na otoku. Smjestila se nedaleko od nekadašnjeg vojnog aerodroma.

Nebo iznad Visa 1944. nije bilo čisto kao danas. Američki bombarderi koji su se vraćali prema talijanskom jugu kružili bi i slijetali na viški aerodrom kako bi se „rekuperali“. Neki do Italije nisu uspjeli stići pa su završili u viškom arhipelagu, a godinama kasnije oko olupina bombardera B24 i Leteće tvrđave kružili su ronioci.

I dalje u Aerodromu razgovor ponekad okrene na svjetski rat, ali češće na domaće sorte vugavu i plavca ili razlike između viške i komiške pogače.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.