x

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja

Airbnb je u martu izdvojio 250 miliona dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije virusa korona, no objavili su da su osigurali još milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije.

Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u Airbnb kupovinom dužničkih i vlasničkih vrijednosnih papira, stoji u saopštenju kompanije.

Izvršni direktor Airbnba Brajan Češki izrazio je zadovoljstvo "nevjerovatnim partnerstvom i potporom", ističući da će im pomoći da ulažu u svoju zajednicu iznajmljivača.

Airbnb je u martu izdvojio 250 miliona dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije virusa korona.

Time su ih pokušali udobrovoljiti nakon odluke da se gostima vraća puni iznos uplaćenog novca, bez ikakvih naknada za otkazivanje rezervacije.

Američki mediji pišu da je kompanija imala problema već krajem prošle godine pa je tako “Bloomberg” u martu izvijestio da su im se gubici u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca gotovo udvostručili.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.