x

strah kod turista

Ajkula ponovo prišla obali? Srpski turisti u Hurgadi dijele informacije među sobom! Izronila kod mjesta gdje je Rumunka nastradala!

Srpski turisti upozorili su da opasnost od napada ajkule u Hurgadi i dalje nije prošla! Nekoliko srpskih državljana podijelilo je na Fejsbuk stranici "Egipat - info Letovanje" saznanja da je jučer popodne primijećena ajkula blizu obale i sada su svi u strahu.

- Iz prve ruke izvještaj. Upravo smo vraćali peškire na plaži i vidjeli grupu ljudi koja posmatra more. Ovaj mali na peškirima isto. Pitali smo ga šta je tamo, a on je tiho rekao "ajkula". Otišli smo i vidjeli da je stvarno ajkula, malo poslije bova, izranjala je nekoliko puta. Nadamo se da će prijaviti - napisala je jedna srpska turistkinja koja se nalazi u Piramisi.

Zabrana kupanja prema njenim riječima traje do 8. jula.


Foto: Ilustracija

- Poslije ovoga danas potrajaće vjerovatno i duže... Na plaži su blokade pri ulazu u more. Policija i čuvari ne daju da se uđe na plažu i da se snima. Kako čujem primijećena su još neka dešavanja u moru oko 19 sati. Neki su i vidjeli, ali su ih brzo izbacili sa plaže. Opisali su brzo i jako pomijeranje vode i sjenku od nekih dva metra, ali ja to nisam vidjela - dodala je turistkinja.

U komentarima su se javili i drugi turisti koji su potvrdili njenu priču i otkrili da su ih spasioci upozorili da je u pitanju ajkula i da je plaža zatvorena.


- Kad smo se šetali bili su policija i čuvari i zablokiran prilaz plaži... To je bilo oko 19.30, a čula sam da su je opet uočili, ali tad nisi mogao da prođeš. Neki su ušli na plažu, ali su ih tjerali - nadovezala se druga turistkinja.

- Ajkula jedna jedina. Rekli su na plaži da su im i spasioci rekli da jeste. Lijepo se vidjelo, izranjala nekoliko puta, Piramisa je blizu Tropitela i onog drugog gdje je Rumunka nastradala - navodi jedan turista.


Za sada nema zvaničnih informacija da li je u pitanju ajkula koja je do sada usmrtila već dvije žene.

Turistkinja iz Austrije, podsjetimo, podlegla je povredama koje je zadobila prilikom napada ajkule u Crvenom moru, a lokalne vlasti su dan kasnije saopštile da je policija pronašla ostatke Rumunke koja je druga žrtva napada morske zvijeri.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.