x

Ljepota sa svrhom

Ajla Šabanović iz Sarajeva, među 18 finalistica izbora Miss BiH za Miss Svijeta: Volimo prirodu, stop divljim deponijama!

Ovogodišnji izbor Miss BiH protiče u svečanom jubilarnom ozračju, proslavljajući 25 godina rada, a izbor za Miss Svijeta slavi uspješnih 70 godina postojanja.

Na ovoj velikoj manifestaciji ljepote, Sarajevo ima svojih šest predstavnica. Jedna od njih je Ajla Šabanović. Uspješna Ajla studentica je multimedije i web dizajna, te aktivno govori engleski, a poznaje turski i njemački jezik.

Za sebe kaže da je veoma ambiciozna, emotivna i odgovorna osoba.

Njen životni cilj je biti uspješna poslovna žena.

Sve djevojke su snimile eko poruke u nadi da će uticati na kolektivni razvoj ekološke svijesti.

“Da li znate podatak da je za razgradnju gume za žvakanje u prirodi potrebno 5 godina?”

Kao i svake godine, Direkcija “Miss BiH za Miss Svijeta” promoviše neke opšte, društveno korisne teme, te će tako ove godine dati akcenat na promociju podizanja ekološke svijesti, a posebno na problem divljih deponija u BiH. Akcija nosi naziv “VOLIMO PRIRODU – STOP DIVLJIM DEPONIJAMA”. Također, govoriti će i o zanimljivim destinacijama u BiH, a na taj način promovisati domaći turizam.

25-ti jubilarni izbor Miss BiH 2021 održat će se u sklopu Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu, koji su zajedno sa turističkom zajednicom Općine Lukavac i Općinom Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma, te zaštite okoliša.

Ajlu možemo podržati putem televoltinga na broj 096 840 807 ,a glasanje je već počelo i trajat će do 17.09. kada će ovaj veliki događaj direktno prenositi Federalna televizija.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.