x

Ajna Talić osvojila srebrenu medalju na takmičenju u Sarajevu

Ove subote na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu održano je sedmo izdanje plivačkog mitinga “Sharks Kup” u organizaciji Plivačkog kluba “Sharks” iz Sarajeva. Na mitingu je učestvovalo preko 470 takmičara iz 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Naš Klub na ovom mitingu je predstavljalo 12 takmičara: Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Emin Begić i Abdullah Marić.

U veoma teškoj konkurenciji do postolja je došla Ajna Talić (2012) koja je u disciplini 50 metara prsno osvojila srebrnu medalju, svega 11 stotinki iza najbrže plivačice u spomenutoj disciplini. U disciplini 100 metara mješovito završila je na četvrtom mjestu.

Na korak do medalje bili su Danja Alikalfić (2011) i Fatih Boškailo (2011) koji su u disciplinama 50 metara prsno za djevojčice, odnosno 50 metara prsno za dječake ostvarili plasman na četvrto mjesto.

Ovo je bilo prvo takmičenje za plivače Veleža nakon ljetne pauze. Već od ponedjeljka nastavljamo sa pripremama za nove izazove i nova takmičenja.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.