x

inspirisane prabakinom pregačom

Ako volite gingham uzorak, obožavaćete Paris 99

Paris Starn nedavno je počela da kreira komade inspirisane prabakinom pregačom, a u samo dva mjeseca postojanja neki su modeli već rasprodati…

Čini se kako su obožavateljke mode pronašle novu opsesiju na Instagramu koja se zove Paris 99. Brend je početkom decembra osnovala njujorška kreativka, a za sada se u ponudi može pronaći tek osam modela – nazvani po prijateljicama vlasnice brenda. Zanimljivim prorezima na haljinama stavlja naglasak na dijelove tijela koji se ne smatraju seksepilnim, ali su njoj izrazito privlačni.

Materijal prekriven ginghamom u različitim oblicima je prisutan u gotovo svim američkim domaćinstvima, a dizajnerica ga je htjela učini zanimljivim. Zato je uzorak predimenzioniran te obrubljen valovitim vrpcama, a haljine krase i mašne od iste tkanine te biserna dugmad.

Također, moderni krojevi daju savremenu notu retro tkanini, a svi modeli dolaze s detaljnim opisom koji dio tijela naglašava te kojoj će figuri najbolje pristajati. Na primjer, haljina Rio vizualno stanjuje struk, model Margaret naglašava i podiže dekolte, a ujedno je i šira u području stomaka i bedara, dok Paige s visokom kragnom naglašava ramena, stražnjicu i leđa.

Haljine su namijenjene za samouvjerene žene, a izrađuju se ručno u radionici u Njujorku, i to u limitiranim količinama. Kreacije u ružičastoj, žutoj i plavoj boji kreću u izradu po primljenoj narudžbi na online prodavnici brenda, a potrebno je otprilike dvije sedmice da bi gotova haljina stigla na kućnu adresu. Paris 99 zasad ima nešto više od 3.000 pratitelja na Instagramu, a nema sumnje da će s dolaskom ljepšeg vremena brend osvojiti još veći broj fanova


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.