x

ispričao detalje

Al Dino razgovarao sa ocem dječaka koji su najviše tukli njegovog Haruna!

Domaću, ali i regionalnu javnost, prije nekoliko dana je uznemirila vijest da je u Baru, u Crnoj Gori, došlo do napada četvorice maloljetnika na dvojicu sarajevskih maloljetnih sportaša koji su tamo boravili na pripremama. Otac jednog od napadnutih dječaka, Al Dino (Aldin Kurić) govorio je za N1.

Poznati bh. muzičar Al Dino je na početku razgovora u emisiji Novi dan govorio o zdravstvenom stanju sina Haruna, ali i drugog napadnutog dječaka Alije.

“Moj sin Harun je dobro. Još uvijek traje stanje šoka, traume, bijesa, tuge… Ne razdavajm svog sina od drugog napadnut dječaka. Misli da treba sada njihov mladi mozak analizira sve šta se desilo. Također, drugi dječak je sada dobro. Ispalo je bolje nego što se mislilo. Sada moj um počinje praviti slike, scenarije razne… Svaki dan mi je sve gore. Počinjem misliti a šta ovo da je bilo, a šta ovo… I tako u krug. Mada, bez obzira na sve trebamo misliti da moramo biti sretno što je ovako završilo”, kazao je Al Dino.


Potom je dodao:

“Stvar je da iz ove nesreće imamo priliku za pročišćenje. I nas koji smo žrtve, ali i napadača. I svaka nesreća ima neku pouku. Sada kada ovako gledam na ovu situaciju, osjećam svoju krivicu. Sjećam se pokojnog Denisa Mrnjavca, nisam reagovao. Vidio sam šta se desilo. Grozno mi je bilo, ali niti jednim činom nisam konkretno nešto uradio. Potom, bio nedavno na Ilidži, također djeca ni kriva i dužna. Ništa nismo uradili. Kada neko ima problem sa djecom koje je nasilno, agresivno, mi kažemo neka on rješava. Uredu je to, ako će njih tući u porodici. Ali njihovo dijete će tući našu djecu. Kada pričamo o ljubavi, praštanju mislimo da su to floskule. Ljudi koji me znaju da ja to živim. Nikada ne pričam floskule. To nije moje dijete, to je naše dijete. I roditeljima napadača treba pomoći”.


Između ostalog, Al Dino je otkrio da li se čuo sa roditeljima napadača. Također, kazao je i kako je njegov sin reagirao na ranije izjave u medijima.

“Rekao sam da mislim da je tim roditeljima teže. Neko je shvatio to pogrešno. Moram da kažem da ja ne relativiziram, meni je dijete pretučeno, moje dijete povrijeđeno. Znate, imamo mi te “heroje Bosne” iz Australije, Amerike kako ih ja zovem, koji često imaju neki komentar. Neka dođu ovdje, pa neka pametuju. Postavio sam se samo u obje situacije. Moj sin je ljut na mene. Rekao mi je da govorim o ljubavi, a njega prebili. Treba još vremena da ja njega naučim da je oprost gorak, ali daje slatke plodove. Osveta je slatka, ali daje gorke plodove. Moraš oprostiti da bi krenuo dalje. Otac od drugog dječaka Alije je rekao da se nije čuo sa roditeljima napadača. Moram da kažem da sam se jučer čuo sa roditeljem od dvojice dječaka, blizanci. Oni su mog Haruna najviše tukli. Harun je u samoodbrani udario njegovog sina”, istaknuo.


Poznati bh. muzičar i otac Haruna otkrio je i detalje razgovora sa ocem napadača.

“On je mene nazvao. Pričali smo više od sat vremena. Fin, obični, časni Crnogorac. Čovjek ne zna na koji način da se izvinjava. Nije tražio da odustanemo od prijave. Rekao sam da mi je drago što se javio. Kazao sam da je da je moj sin u pitanju ne bih prstom pomakao, neka osjeti težinu svog djela. Bolje da sada osjeti nego kada nešto još gore uradi. Rekao mi je da je spreman da ih dovede u Sarajevo i da kleknu pred dječake i mole za oprost. Također, kazao mi je da kada sam pričao ono na televiziji da je njihova porodica plakala. Izazvali smo katarzu. Čovjek kaže ja sam kriv. Posljednjih šest mjeseci ti momci su se počeli družiti sa onim što se snimao. Nije reagovao i kaže da je samo on kriv”, ispričao je Al Dino.

.

Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.