x

Džekin dugogodišnji saigrač i prijatelj

Aleksandar Kolarov okončao karijeru, otkrio planove za budućnost

Srbijanski nogometaš Aleksandar Kolarov okončao je igračku karijeru.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije donio je odluku da u 37. godini okači kopačke o klin. On je za reprezentaciju Srbije odigrao 94 utakmice, te je igrao na dva Svjetska prvenstva, 2010. i 2018. godine.

Karijeru je počeo u Čukaričkom 2004. godine, a kasnije prešao u OFK Beograd, da bi zatim potpisao za Lazio. Transfer karijere mu je bio onaj u Manchester City gdje je igrao s Edinom Džekom, te su osvojili dva naslova Premier lige, dva FA kupa, dva Liga kupa i Community Shield.


Potom se vratio u Rim, ali u dres Rome, da bi na kraju završio u Interu. I u Romi i u Interu dijelio je svlačionicu s Džekom, inače velikim prijateljem.

On je najavio da planira da u budućnosti bude sportski direktor i skaut.


"Dolazim do kraja ove faze u svom životu osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom "drugom" životu u svijetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta", zaključio je Kolarov.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.