x

Više se ne osjeća ugodno na Craven Cottageu?

Aleksandar Mitrović napušta Fulham i dobija priliku na velikoj sceni?

Robusni srbijanski napadač Aleksandar Mitrović je jedna od rijetkih svijetlih tački u dosadašnjem dijelu Fulhamove povratničke sezone Premier lige.

Ipak, Fulham bi uskoro mogao ostati i bez Mitrovića, ako je suditi prema špekulacijama britanskih medija.

Navodno se Mitrović od odlaska Slaviše Jokanovića sa kormila ekipe više ne osjeća tako ugodno na Craven Cottageu što žele iskoristiti neki premierligaški i osigurati njegov transfer.

Podsjetimo, upravo je Jokanović doveo Mitrovića u Fulham iz Newcastlea, a otkup njegovog ugovora za 20 miliona funti se pokazao odličnim potezom kluba iz Londona.

Iako je Mitrović danas za srbijanske medije istakao da izuzetno poštuje i novog trenera Fulhama Ranierija, britanski mediji predviđaju njegov brz odlazak sa Craven Cottagea, a kao potencijalne destinacije se pominju Everton i Chelsea.


Everton u svojim redovima ima raspucanog Richarlisona, ali kako Brazilac nije klasična devetka, Karamele žele dovesti i Mitrovića na Goodison. Tim više što se Cenk Tosun nije najbolje snašao u plavom dresu.

Slične muke ima i Chelsea kojem je i dalje potrebna "gol mašina" u samom špicu napada s obzirom da ni Morata, ali ni Giroud nisu pretjerano raspoloženi u Premier ligi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.