x

Aleksandar Vučić: Svaki punoljetni građanin će dobiti 100 eura pomoći! Država ima para!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ekonomske mjere kako bi Srbija i privreda prebrodile koronaviorus.

- Imamo para za ekonomiju, imamo i za još nešto. Razmišljamo da damo svakom punoljetnom građaninu Srbije pomoć od 100 eura. Nevezano da li je zaposlen, nezaposlen, penzioner. To je oko 520 miliona eura - kaže predsjednik.

Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika.

- Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća, za tri mjeseca, makar kriza oko korone i ne trajala tri mjeseca, platićemo minimalac - najavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


- Svakom frizeru, obućaru, pekaru..., svima zaposlenima u njihovom preduzeću, platićemo minimalac. Frizer sada ne može da zaradi, ali će imati da plati minimalac i sebi i svom zaposlenom.

Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika.

Prema njegovim riječima, imamo više para nego drugi:

- Nisam dao da se povećaju plate do maksimuma. Imamo tri vrste finansiranja u budućnosti. I EU, i MMF su rekli da se zaboravi na deficit i javni dug, ali mi i o tome vodimo računa.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će, ako se ne promijeni ponašanje građana, biti spreman iduće nedjelje da vladi predloži uvođenje policijskog časa na 24 časa.

- Uvešćemo policijski čas na 24 sata iduće nedjelje, ako ove mjere ne funkcionišu, kako bi zaštitili živote građana, najavio je za TV Prvu.

Upitan da prokomentariše to što neki stručnjaci smatraju da bi Srbija, kao Kina, trebalo da uvede 24- satni policijski čas, ukazao je voditeljki da je počela emisiju time da ga napadaju za manje demokratije, ugrožavanje slobode kretanja, da bi došla do ovog pitanja.


- U međuvremenu sam bio kriv za ograničenje kretanja kućnih ljubimaca. Kada bi se sve ukinulo, reklo bi se evo ga Kim Džong, zabranio je da dišemo i živimo. U takvoj situaciji, nisam zainteresovan šta će reći bilo ko, već samo ljekari - poručio je on.

- Ja ću biti spreman da vladi predložim, ako se ne promijeni ponašanje, 24 časovni policijski sat, podvukao je on.

Rekao je da to podrazumijeva da na ulicama neće biti niko.

Kazao je da je nezadovoljan kako su izgledale ulice juče.

.

.(Kurir.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.