x

Alfa Romeo Castello - novi SUV dolazi 2020.

Prema posljednjim saznanjima Alfa bi do kraja ovog desetljeća, odnosno najkasnije do 2020, na tržišta trebala lansirati svoj veliki SUV za kojeg mnogi pretpostavljaju da će nositi naziv Castello. Ta informacija za sada dakako još uvijek nije potvrđena, no nije ni pretjerano važna.

Alfa Romeo Castello

Castello bi dakle kupcima trebao postati dostupan prije velike limuzine koja će se u alfinoj ponudi smjestiti iznad modela Giulia, a čiji je dolazak navodno zakazan za 2021. Raniji plan je upućivao na to da bi limuzina trebala doći prva, no popularnost SUV-ova je očito presudila.

Castello će biti dakle veći i prostraniji od modela Stelvio, a glavnu konkurenciju će mu činiti modeli kao što su BMW X5, Audi Q7 te mercedesov GLE. Radit će se o najvećem alfinom automobilu u njezinoj povijesti, a teško je za očekivati da će se u FCA-u ikad odlučiti krenuti prema još večim automobilima.

Kako bi se uštedjeli novci i ubrzao razvoj Castello će se temeljiti na dorađenoj, odnosno velikom SUV-u prilagođenoj verziji platforme koju koriste Giulia i Stelvio. Veće vanjske dimenzija će omogućiti ugradnju tri reda sjedala, a putnici će moći uživati u višoj kvaliteti izrade i upotrjebljenih materijala, kao i bogatoj opremi kako i priliči modelu s vrha ponude marke koja se želi natjecati sa snažnom, prvenstveno njemačkom konkurencijom.

Tehničke informacije za sada nisu dostupne, no u ponudi bi se svakako trebala naći hibridna verzija. Točnije, radit će se o tzv. blagom hibridu s 48-voltnim električnim sustavom te s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbo motorom snage oko 400 KS.

Nadamo se kako ćemo uskoro saznati više, a na kraju još samo dodajmo da bi prema ranijim planovima Alfa svoju crossover/SUV ponudu u narednih par godina trebala proširiti s još jednim SUV-om koji će dimenzijama biti manji od modela Stelvio.

 

Izvor: Autonet.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.