x

Alonso izgubio bodove zbog još jedne kazne

Fernando Alonso izgubio je dva boda za deveto mjesto na VN Miamija jer je vozio izvan granica staze i stekao prednost, zbog čega su mu suci naknadno dodali pet sekundi na vrijeme utrke.

Alonso je već dobio pet sekundi kazne zbog uzrokovanja sudara s Gaslyjem, za što je i sam priznao krivnju za prekasno kočenje, a zbog tih pet sekundi pao je iza momčadskoga kolege Ocona koji je završio osmi, donosi MAXF1.net.

Ali Alonso je dobio još pet sekundi kazne jer je u 14. zavoju vozio izvan granica staze i stekao ‘trajnu prednost’ pa su mu suci na vrijeme utrke dodali još pet sekundi zbog čega je pao na 11. mjesto.

Alonso je ovim rezultatom četvrti puta na prvih pet utrka ostao bez bodova te i dalje ima samo dva boda iz prve utrke sezone u Bahrainu.


Osim kazne od pet sekundi, Alonso je dobio i jedan kazneni bod i sad ih ima pet u posljednjih 12 mjeseci.

“Bila je to teška utrka s naše strane, bio sam jako agresivan na startu, nadoknadio četiri ili pet mjesta, dotaknuo se s Lewisom, ali nakon toga bolid je bio dobar”, rekao je Alonso.


“Bio je to sretan dodir. Ali onda sam imao sporu promjenu guma, izgubio oko četiri sekunde i morao sam nadoknaditi to vrijeme s Gaslyjem. Nadoknadio sam zaostatak, ali bio sam jako optimističan s pokušajem napada, dotaknuli smo se i dobio sam kaznu od pet sekundi koju sam zaslužio, moja greška, prekasno sam kočio.”

Na devetom mjestu tako je završio Alexander Albon, dok je u bodove ušao i Lance Stroll.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.