x

Alonso napušta Alpine, poznata nova momčad

Fernando Alonso iznenadio je objavom da će iduće godine voziti za momčad Aston Martina nakon što je prije nekoliko dana Sebastian Vettel objavio da će na kraju ove sezone završiti svoju F1 karijeru.

Alonso je za vrijeme F1 vikenda govorio da mu je primarni cilj nastaviti voziti za svoju trenutnu momčad Alpinea, ali nije isključio i mogućnost da zamijeni Vettela u Aston Martinu iduće godine, donosni MaxF1.net.

Španjolac je dodao i da ne očekuje da će se pitanje njegovoga vozačkoga mjesta riješiti prije kraja ljetne stanke, ali očito je postignut brzi dogovor s vlasnikom momčadi Lawrenceom Strollom koji želi imati iskusnoga vozača uz svoga sina Lancea koji će voditi momčad prema pobjedama.

“Aston Martin jasno ulaže energiju i posvećenost za pobjede i zato su jedna od najuzbudljivijih momčadi u Formuli 1 danas,” rekao je Alonso.


“Znam Lawrencea i Lancea dugo godina i očito je da imaju ambiciju i strast uspjeti u Formuli 1. Pratio sam da je momčad sistematično privlačila sjajne ljude s pobjedničkim mentalitetom i postao sam svjestan ogromne posvećenosti novim građevinama i resursima u Silverstoneu.”

“Nitko u današnjoj F1 ne demonstrira veću viziju i posvećenost pobjedama i to ih čini uzbudljivom prilikom za mene. I dalje imam glad i ambiciju da se borim u vrhu i želim biti dio organizacije posvećenu učenju, razvoju i uspjehu.”

“Strast i želja za uspjehom kojima sam svjedočio uvjerili su me da nastavim uživati i biti posvećen ovome sportu.”


“Želim opet pobjeđivati u ovom sportu i zato moram prihvatiti prilike za koje smatram da su ispravne za mene.”

Ova vijest vrlo vjerojatno znači da će F2 prvak iz 2021. Oscar Piastri, testni i rezervni vozač Alpinea, postati njihov trkaći vozač iduće sezone uz Ocona.

Alonso je u F1 debitirao 2001. u Minardiju, 2003. postao vozač Renaulta, 2007. prelazi u McLaren, 2008. se vraća u Renault, 2010. prelazi u Ferrari, 2015. se vraća u McLaren, na kraju 2018. se povlači iz F1 i vraća u Alpine (Renault) 2021. gdje će provesti dvije sezone uoči prelaska u Aston Martin 2023.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.