x

Alpine predstavio bolid za novu sezonu

BWT Alpine F1 Team predstavio je svoj novi F1 bolid za novu sezonu koji je zadržao pretežno plavu boju uz nešto ružičaste zbog novoga naslovnoga sponzora, dva dana prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni.

Alpine je putem online predstavljanja na svojim kanalima na društvenim mrežama otkrio prve fotografije novoga A522 koji će imati potpuno redizajniranu pogonsku jedinicu dok je šasija dizajnirana prema novom tehničkom pravilniku, piše MAXF1.net.

Bolid ima nos pričvršćen na drugi najniži element, kao i većina ostalih, a pozornost privlače izuzetno niski i široki, visoko pozicionirani bočni usisnici koji ostavljaju ogroman prostor ispod za strujanje zraka oko bočnih stranica.

Zbog takve arhitekture pogonske jedinice i hlađenja, bočne stranice se ne sužavaju tako snažno prema stražnjem kraju nego blagim padom formiraju rampu kojom zrak struji s unutarnje strane stražnjih kotača.

Na gornjem dijelu bočnih stranica nalaze se višestruki horizontalni prorezi za odvod topline koji se ove godine ponovno smiju koristiti.


Momčad je prošle godine završila peta u poretku konstruktora pobijedivši AlphaTauri koji je imao u prosjeku brži bolid, a najbolji rezultati bili su im Oconova pobjeda u Mađarskoj i Alonsovo treće mjesto u Kataru.

Bolid je zadržao pretežno plavu boju, ali je i značajno prisustvo ružičaste na bočnim dijelovima bočnih stranica, prednjem i stražnjem krilu te usisniku iznad vozačeve glave što je posljedica novoga sponzorskoga ugovora s austrijskom kompanijom BWT.

Glavni izvršni direktor Alpinea zahvalio se Alainu Prostu i Marcinu Budkowskom te doveo novoga šefa momčadi iz Aston Martina Otmara Szafnauera, a kaže da je minimalni cilj ponoviti peto mjesto.

“Imamo višestruke ambicije, peto mjesto je minimum na koji moramo ciljati nakon prošlogodišnjih performansi,” rekao je Rossi.


“Zasad smo postizali svoje ciljeve i sretni smo s napretkom koji pokazujemo. Ali moramo biti realni da su ove godine sve karte u zraku. Ne znamo gdje smo dok ne odemo na stazu.”

“Ali moramo biti svjesni da nije važno gdje počnemo nego gdje završimo. Moramo se nastaviti poboljšavati, ciljati operativnu izvrsnost i napredak tijekom godine.”

Alpine će zadržati prošlogodišnju vozačku postavu koju čine Fernando Alonso i Esteban Ocon, a F2 prvak iz 2021. Oscar Piastri je testni i rezervni vozač.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.