x

Zenica

Amel Tuka digao Zenicu na noge: Upriličen spektakularni doček za viceprvaka svijeta! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na stadionu se iskupilo nekoliko hiljada gledatelja i svi su jedva čekali da pozdrave Tuku, koji je nedavno na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrenu medalju u utrci na 800 metara.

"Imao bih dosta toga da kažem. Prije četiri godine smo slavili prvu medalju koju sam osvojio, sad smo popeli zajedno na jednu stepenicu više. Želim vam reći da sam izuzetno ponosan. Prvo što sam pomislio kada sam prošao kroz cilj je upravo ova podjela radosti s vama. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH", rekao je Tuka, a onda nakon ovacija i zaplakao.

"I prije odlaska u Dohu sam rekao da sam spreman. Imao sam dobre rezultate cijele godine. Imao sam malih problema pred nastup u polufinalu. Ipak, zajedno sa svojim trenerom prebrodili smo sve i na kraju stigli do medalje", dodao je.

Tuka ističe kako je porodica stub svega te da mu je ona dala dodatnu snagu. 


"Njima se najviše zahvaljujem. Osim mog trenera, okupili smo i cijeli jedan profesionalni tim. U tim teškim trenucima u proteklim godinama uvijek sam imao podršku svojih sponzora kao što je HIFA petrol i BH Telecom. Svima njima se zahvaljujem. Dobre priče nastavljamo, ali bez vas, navijača, nije to to", poručio je Tuka.

Pozvao je svoje navijače da pozdrave njegovog trenera Italijana Giannia Ghidinia, za kojeg je kazao da je najbolji trener na svijetu i najzaslužniji za njegov uspjeh.

Inače, Tuku su na stadionu Kamberovića polje, gdje je i započeo atletsku karijeru dočekali i predsjednik zeničkog kluba Nedžad Heco, trener i selektor muške bh. reprezentacije Elvir Krehmić te njegovi klupski prijatelji i reprezentativci Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mediha Salkić, Maid Redžić, Sedin Heco, potpredsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Suad Kaknjo i premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i mnogi drugi.

Vrijedi istaći da je našeg uspješnog sportistu prilikom izlaska na pozornicu dočekao i veliki vatromet.

Podsjetimo, Amel je danas doputovao u Sarajevo gdje su ga također dočekali brojni navijači, a odmah je istakao kako su ga emocije savladale već kada je sletio na tlo BiH.

Naš atletičar je potom doputovao u rodni Kakanj, gdje su mu sugrađani organizovali doček na platou ispred zgrade Općine.

Veliki broj građana Kaknja, svih uzrasta i generacija, gromoglasno je pozdravio Amela Tuku, uspješnog sportistu koji je odrastao i srednju školu završio u Kaknju.

Na dočeku u Kaknju okupili su se Tukini prijatelji, drugovi iz školskih klupa, poznanici, rodbina, članovi kakanjskih sportskih klubova i drugi.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.