x

Pripreme za Olimpijske igre

Amerikanci ne briljiraju, ali i takvi su bez problema dobili Špance

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su Španiju sa 83:76 u prijateljskom meču koji je odigran u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Španci su šokirali protiv Nigerije, pa izgubili od Australije, a onda se probudili i ostvarili sigurne pobjede nad Argentinom i sinoć nad Španijom. Španci su na pripremama imali sve pobjede, no u Las Vegasu su ipak morali da čestitaju boljem.

Skromna košarkaška predstava, naročito u prvoj dionici sa ukupno 32 poena (14:18). Španci su imali plus devet u drugom periodu, a na poluvremenu su vodili 38:36.


Održavala je Španija vodstvo tokom treće četvrtine, no sredinom iste kreće pad u njihovoj igri, SAD preuzima vodstvo i ubrzo odlazi i na plus 10 (57:47).

Najveću prednost koju je imala neka reprezentacija iznosila je 16 poena (81:65) i to za Amerikance, ali su Španci uspjeli da malo ublaže poraz.


Damian Lillard je ubacio 19 poena uz šest asistencija, Keldon Johnson je imao 15 poena, Kevin Durant 14, a Zach LaVine 13 poena. Kod Španaca najefikasniji je bio Ricky Rubio s 23 poena, a Willy Hernangomez je dodao 11 koševa.

Ovo je bila ujedno provjera SAD-a pred put u Tokio na Olimpijske igre, gdje će igrati u grupi s Francuskom, Iranom i Češkom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.