x

Amerikanci otimaju Embiida Francuzima?

Nakon što je ranije ove godine dobio francusku putovnicu, činilo se kako će jedan od najboljih svjetskih igrača Joel Embiid postati novi reprezentativac Francuske.

Međutim, u međuvremenu promijenile su se okolnosti. Naime, Embiid je nedavno postao američki državljanin što znači da sada može nastupati i za američku reprezentaciju.

Do ne tako davno činilo se kako će Embiid sigurno igrati u francuskom dresu, čak je postojala mogućnost da nastupi za reprezentaciju na Eurobasketu u Njemačkoj, ali na kraju je ta opcija otpala zbog ozljede.


Amerikanci, pak, imaju želju privoljeti Embiida da odabere njihovu reprezentaciju i već je taj proces započeo.

“Želimo Joela u dresu francuske reprezentacije na idućem svjetskom prvenstvu, a posebno na Olimpijskim igrama u Parizu, ali svjesni smo da mora donijeti odluku, prihvatit ćemo je kakva god bila,” kazao je francuski izbornik Vincent Collet.


Embiid je rođen prije 28 godina u glavnom gradu Kameruna, Yaoundeu, ali nikada nije nastupao za tamošnju reprezentaciju. Odrastao je u Americi, pohađao srednju školu Montverde Academy na Floridi te je godinu dana proveo na Sveučilištu Kansas. Godine 2014. bio je treći izbor drafta od strane Philadelphia Sixersa za koje nastupa i danas.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.