x

ugostila i hanku paldum

Ana Rucner oduševila sarajevsku publiku u punom BKC-u! (Galerija)

U rasprodanom sarajevskom Bosanskom kulturnom centru sinoć je premijeru svojeg novog world-music muzičkog programa održala violončelistica Ana Rucner! Spektakularni glazbeno-scenski show, u kojem se Ani na bini pridružila diva sevdaha Hanka Paldum, rock bubnjar Marko Duvnjak i romski trubači Orkestra Elvisa Bajramovića oduševio je sarajevsku publiku koja je više od dva sata pjevala i plesala zajedno s Anom i njenim gostima.

„Oduševljena sam večerašnjim koncertom, ovom prekrasnom publikom i svim umjetnicima koji su sa mnom stvorili ovu večerašnju čaroliju. Hanka Paldum me posebno očarala, kakva žena, kakva umjetnica! Moja je velika želja bila da promocija ovog programa krene baš iz Sarajeva, jer je Sarajevo za mene srce Evrope, srce ovih naših država. Nigdje nema ovakve publike i ovakvih emocija kao u Sarajevu. Hvala vam divni ljudi na ovoj noći punoj emocija i sreće!“, rekla je odmah nakon koncerta Ana Rucner.


Ana je koncertnu večer otvorila “Carminom Buranom” Carla Orffa uz bubnjarsku pratnju marka Duvnjaka i prvih pola sata koncerta nanizala sjajne crossover izvedbe te potom prešla na promociju svojeg novog muzičkog materijala uz „Oro Rucner“ koje je Zlatko Timotić, autor pjesama na novom world-music albumu Ane Rucner, posebno skladao za nju. 

 Publika je s posebnim oduševljenjem dočekala prve taktove pjesme „Ali pamtim još“, s kojom je Hanka Paldum izašla na scenu, uz čelističku pratnju Ane Rucner i muzičare Almira Aku Hukelića na gitari, Almira Buzu na harmonici, Kenana Kumrića na bas gitari i Marka Duvnjaka na cajonu. Hanka je otpjevala „Ja te pjesmom zovem“ i „Zelene oči“, a muzički sklad i uzajamno ushićenje ovom novom suradnjom koju su pokrenule, nisu mogle sakriti ni Ana ni Hanka.


Hanka je završno otpjevala i ilahiju „Kad procvatu behari“, da bi Ana Rucner i Aka Hukelić zasvirali čardaš i pripremili publiku za dolazak trubača pod vodstvom Elvisa Bajramovića. Oni su na binu izašli kroz publiku i odmah zasvirali „Ederlezi”, a potom su zajedno s Anom atmosferu doveli do usijanja. Na iznenađenje publike, Ana je brojne pjesme i otpjevala, a sve raspametila interpretacijom pjesme „Ciganka sam mala“.

Iznenađenja na ovom koncertu nije manjkalo, pa je u jednom trenu na scenu istrčala i Anina majka, vrsna čelistica Snježana Rucner i s trubačima zasvirala “Oči čornije“, „Moja mala nema mane“ i „Evo banke Cigane moj”. Ana je u završnom dijelu predstavila svoje nove pjesme „Istanbul“, „Ubavo“ i „Esma“, a za sam kraj rasplesala publiku uz muzički potpuri „Đelem, đelem“ – „Čaje šukarije“ i „Andro verdan“, pri čemu joj se na bini još jednom pridružila Hanka Paldum.

Razdragana i oduševljena publika sinoć je, nakon tolike koncertne pauze u Sarajevu, na dar dobila poseban koncert, kojeg će još dugo pamtiti po sjajnoj zabavi, vrhunskim umjetnicima i atmosferi koja se rijetko može doživjeti.

Ana Rucner je nakon koncerta u Sarajevu najavila i da napokon nakon svih odgoda koje je donijela epidemiološka situacija uskoro s ovim programom kreće na daljnju turneju po Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Express

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.