x

glumica u posjeti ukrajini

Angelina Jolie snimljena u Lavovu dok s pratnjom trči na sigurno usljed sirene za uzbunu! (Video)

Uprkos prijetnjama Vladimira Putina kako će započeti i Treći svjetski rat, holivudska zvijezda Angelina Jolie otputovala je Ukrajinu te između ostalog posjetila Lavov gdje je protekle sedmice u raketnom napadu poginulo sedam ljudi.


Glumica i poznata humanitarka, najveća je zvijezda koja je kročila u zemlju zahvaćenu ratom kako bi joj i sama pružila podršku.

Ipak, nije moglo proći bez da osjeti stvarnu situaciju u ovoj zemlji te je osvanuo snimak kako glumica sa svojom pratnjom trči usred sirena za zračni napad na Lavov.


Iako se ovaj ukrajinski grad do nedavno smatrao sigurnim utočištem za izbjeglice koje bježe u Poljsku, posljednjih sedmica je sve suprotno od toga, a glumica je naposlijetku uspjela doći na sigurno.

Inače, prilikom svoje posjete, Jolie je upoznala izbjeglice koje su pobjegle iz razorenog Donbasa, a obožavatelji su ostali oduševljeni kada su je primijetili u jednom kafiću u Lavovu gdje su joj tražili autograme i fotografije.


Zvijezda je posjetila i djecu koja su na liječenju u bolnici u Lavovu zbog povreda zadobijenih u raketnom udaru na željezničku stanicu u Kramatorsku početkom aprila, a obišla je i sirotište, rehabilitacioni centar i punkt za distribuciju pomoći.

Regionalni guverner Lavova Maksym Kozytskyy rekao je na Telegramu kako je glumica bila "veoma dirnuta pričama", naročito djece.


"Mora da su svi u šoku... Znam kako trauma utječe na djecu. Treba samo neko da im pokaže koliko su bitni, koliko je važan njihov glas, znam koliko je to ljekovito za njih", rekla je u svom obraćanju.

Lavov je, podsjećamo, nedavno pogođen sa četiri projektila. Pogođena su tri skladišta i jedna garaža, a poginulo je najmanje sedam osoba.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.