x

Anna Wintour je protiv: Situacije u kojima ne bismo smjeli nositi jeans…

Farmerke su najpopularniji komad odjeće, obožavamo ih i ne možemo zamisliti svoj garderober bez praktičnog jeansa koji možemo nositi u većini prilika.

Modni znalci odavno govore kako jeans ipak nije dobar za sva mjesta i situacije te ih ponekad ipak moramo zamijeniti klasičnim modelima hlača.

Farmerke su i dalje u grupi neformalnih komada i zato ih, po mišljenju modnih stručnjaka, moramo izbjegavati na svim mjestima koja zahtijevaju formalan dress code i nošenje svečanih odjevnih komada. Takođe, nisu poželjne u situacijama kada odjećom iskazujemo poštovanje prema osobama i(li) prlici, poput vjenčanja i sprovoda.

Svoje mišljenje o trapericama dala je i Anna Wintour.

U sklopu rubrike “Go Ask Anna” na YouTube kanalu magazina Vogue postavljeno joj je pitanje postoje li situacije u kojima ne bismo trebali nositi farmerke.

Anna je dala jasan odgovor i na kraju navela priliku u kojoj bismo ih obavezno trebali izbjegavati.

“Farmerke su sjajne. Volim ih. Na ulicama vidim sve one modele kako nose samo jeans i bijelu majicu, a izgledaju fantastično. Takođe mislim kako postoje situacije u kojima morate imati poštovanja. Nećete nositi jeans u Buckinghamsku palatu, ne želite ih nositi ni u Bijelu kuću. Definitivno ih ne smijete nositi kada prvi put upoznajete buduću rodbinu”, kazala je Wintour.

Nije ona jedina koja smatra kako bismo se za prvi susret s porodicom svog partnera trebali urediti i izbjegavati ležerne kombinacije

Međutim, u obzir ipak treba uzeti i situaciju u kakvoj upoznajete buduću svekrvu i svekra. Ako ćete, na primjer, otići na izlet u prirodu, sigurno nećete obući elegantnu haljinu i salonke jer to jednostavno nema smisla. Tada će jeans biti odličan odabir, manje ležeran od trenerke i tajica.

Prilikom upoznavanje buduće rodbine prije svega treba voditi računa o primjerenosti komada koje nosite, a lijepe farmerke u kombinaciji s elegantnom bluzom trebali bi proći inspekciju i najstrože svekrve.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.