x

Odigrano devet mečeva u NBA ligi

Antetokounmpo, Harden i Dončić zvijezde večeri

Čak devet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrano je u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu, a neki košarkaši zabilježili su dosta dobre individualne partije dok većih rezultatskih iznenađenja nije bilo.

Jedan od derbija večeri trebao je biti susret između Los Angeles Clippersa i Milwaukee Bucksa, ali obzirom da za domaće nisu igrali ni Paul George ni Kawhi Leonard, gosti su imali daleko lakši posao. Ipak, bez obzira na to ostvarili su tešku pobjedu od 129:124. Do trijumfa ih je vodio naravno sjajani Giannis Antetokounmpo sa učinkom od 38 poena, 16 skokova i devet asistencija, dok su za Clipperse briljirali Williams i Harrell sa po 34 poena.

Još jednu sjajnu partiju u NBA ligi odigrao je i Luka Dončić. Njegov Dallas pobijedio je na domaćem terenu Orlando Magic sa 107:106, a Dončić je bio najbolji pojedinac susreta jer je postigao 27 poena uz sedam skokova i asistencija. Druga najveća zvijezda ekipe Porzingis postigao je tek osam poena. Kod gostiju dobru partiju pružio je Nikola Vučević sa 19 poena i 11 skokova.

Do prošle sezone susret Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa bio je veliki derbi u NBA ligi, ali ovog puta to je jednosmjerna ulica. Rakete su razbile nemoćne Ratnike u Toyota Centru i pobijedili ih sa 129:112. Do trijumfa ih je vodio naravno James Harden sa 36 poena uz 13 asistencija. Njegov saigrač Russell Westbrook baš i nije imao svoju noć pa je ubacio 18 poena uz osam skokova i šest asistencija. Kod gostiju Burks je ubacio 28 poena.

Ostali rezultati:

Detroit - New York 122:102

Indiana - Washington 121:106 

Atlanta - Chicago 93:113

Toronto - Sacramento 124:120

Memphis - Minnesota 137:121

Utah - Philadelphia 106:104


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.