x

NA OTOCI

Anti LGBT skup u Sarajevu, učesnici poručili: Radikalno nam nameću svoje vrijednosti!

Sanin Musa, jedan od organizatora skupa protiv današnje treće Povorke ponosa u Sarajevu, obrazložio je zašto se okupljeni protive ovoj povorci.

Skup protiv povorke održava se u sarajevskom naselju Otoka, kod mosta "Kongresmena McKloskeya".

"Danas smo ovdje kao organizatori anti LGBT skupa pod nazivom 'Vratite nam dugu'. Ovo je dan tradicionalne normalne porodice. Protivimo se nenasilno, već verbalno. Ne slažemo se sa LGBT vrijednostima koje se dosta nasilno, radikalno nameću", ocijenio je.


Foto: Avaz

Prema njegovim riječima, Povorku ponosa uživo će prenositi mnoge televizijske kuće, dok skup na Otoci neće biti u direktnom prijenosu.

Za Musu je prethodno navedeno pokazatelj da se radikalno nameću vrijednosti LGBTIQ osoba. On je ranije obavijestio da se odustalo od protestne šetnje od Otoke do Vilsonovog šetališta, a kao razlog za to je istakao visoke temperature.


Prisutnima na skupu obratit će se organizatori te će biti dodijeljene, kako je navedeno, nagrade djeci i njihovim roditeljima. Skup će trajati do 11:45 sati. Ovakvi skupovi održavani su i tokom prethodnih Povorki ponosa u Sarajevu.


Treća Povorka ponosa, kojom se traže prava za LGBTIQ osobe, počinje u 17 sati i završit će u 20 sati. Okupljanje je ispred Vječne vatre od 15 sati, a učesnici će se od 17 sati kretati od Vječne vatre, ulicama Maršala Tita i Zmaja od Bosne do prostora između Zemaljskog i Historijskog muzeja.

Zbog sigurnosti učesnika poduzete su brojne mjere, što podrazumijeva i izmjenu u režimu saobraćaja.

.

Izvor: Klix
Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.